maandag 30 juni 2014

Vinaigrette uit Italië

Vinaigrette uit Italië



Boodschappen:

Waarschijnlijk heb je al deze ingrediënten in het keukenkastje staan!

60 ml water
60 ml of sap van 2 citroenen
60 ml rode wijn azijn
2 knoflook teentjes gehalveerd
1 theelepel bruine suiker
3/4 theelepel zout
3/4 theelepel paprikapoeder
3/4 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel uien poeder
1/2 theelepel gemalen of mosterd poeder
1/2 theelepel gedroogde thym

180 ml olijfolie

Een leuk flesje om het in te bewaren.

Doe de eerste 11 ingrediënten in je blender. Pureer. Doe er langzaam de olijfolie bij. Pureer even door.
Schenk het in een aardig flesje, doe er een strik omheen en zet het op tafel bij een heerlijke salade.

                                                                  "Happy Blending"




donderdag 26 juni 2014

Limoen en Macademia Pie uit Louisiana




Limoen en Macademia Pie uit Louisiana


Voor; 8 personen
Prep: 20 minuten + tenminste 4 uur koelen

Geen oven nodig alleen de ijskast
makkelijk om te maken

Boodschappen:

Voor de Pie bodem:
100 gr. of 7 Digestive Verkade koekjes, verkruimeld
55 gr. gehakte ongezouten Macademia noten
50 gr. suiker
75 gr. gesmolten ongezouten boter

Voor de vulling:

225 gr. Mascarpone of Philadelphia
1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk (AH)
Sap van 3 limoenen of 125 ml

Voor het serveren:

200-250 gr slagroom (optioneel)
125 gr gehakte ongezouten Macademia noten


* In een kleine kom mengen we de koekkruimels, nootjes en suiker. Roer er de gesmolten boter doorheen. Vul hiermee de bodem van een ongeveer 23 cm vlaai vorm. Druk goed aan en vergeet de randjes niet op te drukken. Zet 30 minuten weg in de koelkast.

* In een grote kom mixen we Mascarpone (Of Philadelphia) totdat het romig en zacht is.
Hier doen we de gecondenseerde melk en het limoensap bij, totdat alles goed is gecombineerd.

* We vullen nu de bodem met het mengsel en strijken het zo mooi mogelijk glad. Zet het afgedekt in de koelkast, tenminste 4 uur. Maar een nachtje mag ook.

* We mixen nu de slagroom met de handmixer totdat zich mooie pieken vormen. Lepel of spuit dit op de Pie. Strooi er de gehakte nootjes overheen.


                                                             "Veel Bakplezier"


woensdag 25 juni 2014

Havermout Appel Muffins uit Californië





Havermout Appel Muffins uit Californië



Voor 6 muffins
Prep: 10 minute
Baktijd: 25 minute + afkoelen



Boodschappen:

75 gr Havermout
50 gr patent bloem
45 gr suiker
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel allspice of mixed spice of speculaas kruiden
1/4 theelepel gemalen kaneel

1 ei
80 ml melk
1 eetlepel zonnebloem olie (of Koolzaad olie)
1 goudreinet geraspt
60 gr of een halve banaan


* Combineer de eerste 7 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom mix je het ei, de olie en de melk samen. Dit doe je bij de droge ingrediënten en mix je eventjes om. Doe de appel en de banana erbij. Even goed door roeren.

* Verwarm je oven voor tot 190C. Vul je bakjes  3/4 vol totdat het mengsel in de kom op is. Bak ze in 25-30 minute af of totdat je caketester (satéprikker) er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je de muffins op je cake rooster laat afkoelen.

* Serveer met boter en jam.

                                                       "Veel Bakplezier"!!!

dinsdag 24 juni 2014

Aardbeien en Jam Cake uit Georgia




Aardbeien en Jam Cake uit Georgia

Voor 12 personen
Prep: 35 minuten
Baktijd: 25 min + koelen
afwerking v.a 30 minuten



Boodschappen:

225 gr zachte boter
370 gr suiker
5 eiwitten
225 gr verse aardbeien, gepureerd
120 gr sour cream
1 theelepel aardbeien extract (of vanille extract)
245 gr cakemeel
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout

Voor de boter créme:

250 gr mascarpone
55 gr zachte boter
390 gr poedersuiker
50 gr gepureerde aardbeien
1/2 theelepel aardbeien extract
200 gr aardbeien jam zonder pitjes, verdeeld door 2
verse aardbeien in plakjes als decoratie (optioneel)


* Spray (baukje) of beboter en/of beleg met bakpapier: 3 ronde springvormen (18-20 cm)
* verwarm je oven tot 180C

* In een grote kom voegen we de suiker en de boter samen totdat het smeuïg is. Doe er de eiwitten 1 voor 1 in en mix goed na elke toevoeging. Doe er de aardbeien puree, sour cream en extract bij.

* Combineer het cakemeel, bakpoeder, baksoda en de zout en voeg dit bij de aardbeienmix. Roer even goed om voordat je het beslag over 3 bakvormen verdeeld.

* Bak dit alles af in 22-26 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm zelf voordat je het papier verwijderd en ze naar je cake rooster verplaatst.

De Frosting:

* In een grote kom mixen we de boter en de mascarpone samen tot 1 geheel. Doe de poedersuiker erbij samen met de gepureerde aardbeien en het extract. (Het is niet erg als je dit niet hebt, doe er dan vanille extract bij). Meng het samen tot een mooi beslag.

* Leg nu de eerste cakelaag op een fraai bord en bestrijk dit met aardbeien jam. Daarover de aardbeien créme. Leg daar de volgende cake laag bovenop en breng de laatste helft  jamlaag met daarover een créme laag aan. De laatste cake laag gaat hiet bovenop en wordt rondom en bovenop gecrémed  met de aardbeien créme laag. Gebruik hiervoor een spatel.
Versier met plakjes aardbeien of in hetmidden erbovenop. Decoreer naar hartelust!


                                                      "Veel Bakplezier"!!!




zondag 22 juni 2014

Chocolade & Kersen Amandel Cake uit Poughkeepsie

Chocolade & Kersen Amandel Cake uit Poughkeepsie




Prep: 25 minute
Baktijd: 70-75 minute
8-10 plakken
Makkelijk te maken
 
Boodschappen:

200 gr zachte boter
140 gr verse kersen, gehalveerd en ontpit
140 gr patent bloem
200 gr fijne Kristal suiker
3 eieren (m)
1 en 1/2 theelepel bakpoeder
75 gr amandel meel (de tuinen)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanilla extract
1 theelepel amandel extract
2 repen á 100 gr donkere chocolade ( basic AH) apart in stukjes

Voordat je begint halveren en ontpitten we eerst de kersen, doen ze in een kom en voegen dan 1 eetlepel van de afgewogen bloem erbij. Dit schudden we even om en zetten het weg.

Nu verwarmen we de oven voor op 160C, en sprayen en bekleden de cakevorm met bakpapier.

1. Doe de boter samen met de suiker in een grote kom en mix het samen tot een smeuïg geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed na elke toevoeging. Vouw de overgebleven bloem erdoor, samen met het bakpoeder en het amandelmeel. Roer er dan de melk en de extracten erdoor. Plus 100 gr chocolade stukjes.

2. Vul nu de cakevorm met de helft van het beslag en strooi daar de helft van de kersen overheen. Doe er nu de rest van het beslag erin en strooi de rest van de kersen er overheen.

3. Bak de cake in 1 uur en 10 minuten af, of: totdat de cake tester er schoon uitkomt. ( ik heb de cake 10 minuutjes extra gegeven).

4. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm afkoelen. Verhuis de cake daarna naar je cake rooster, haal het bakpapier eraf. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain Marie, en giet de chocolade over de cake heen. (Of gebruik een gebaks spuit) Rooster het amandel schaafsel eventjes in een droge koekenpan en strooi dit over de chocolade van de cake.

5. Laat de chocolade hard worden voordat je gaat snijden. Deze cake blijft zeker, mits goed bewaard, 4 dagen lekker.


                                                          "Veel Bakplezier"!!!!



zaterdag 21 juni 2014

Citroen Meringue Muffins uit New York

Citroen Meringue Muffins uit New York


Aantal: 12
Prep: 25 minute
Baktijd 25-30 minute
Makkelijk om te maken



Boodschappen:

* 90 gr ongezouten zachte boter
* 200 gr fijne Kristal suiker verdeeld zie recept
*4 eieren (L) waarvan 2 alleen het eiwit
* 120 gr gewone yoghurt
* 2 eetlepels citroensap
* 1 eetlepel citroen rasp
* 1/4 theelepel citroen extract

* 125 gr patent bloem
* 1/2 theelepel bakpoeder
* 1/2 theelepel baksoda

* Lemon Curd (Optioneel AH)


1. Verwarm je oven voor tot 180C. Zet papieren vormpjes in je Muffin bakvorm.

2. In een grote kom mengen we de boter en 135 gr van de suiker samen tot een luchtige crème. Voeg 2 eieren toe, 1 voor 1 waarna we telkens goed doormixen. Mix de yoghurt, citroensap, rasp en extract erdoor.

3. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder en de baksoda samen. Dit voegen we toe aan het eiermengsel, waarna we even door mixen maar niet te lang, todat het net goed vochtig is.

4. Vul de papieren bakjes 3/4 vol. Ik gebruik altijd een ouderwetse ijsschep (met veer).
Bak de muffins 17-19 minute in je voorverwarmde oven. Check met je cake tester of ze gaar zijn, als hij er schoon uitkomt is het goed. Haal ze uit de oven.
Als je wilt kun je een holletje maken in de muffin en vullen met lemon curd.
 
5. Zet je oven hoger tot 200C. De meringue: In een kleine kom mixen we de eiwitten samen totdat zich zachte pieken vormen. Voeg nu eetlepel voor eetlepel de rest van de suiker toe met de mixer op de hoogste stand totdat de suiker is opgelost. Blijf mixen totdat zich glanzende, stevige pieken vormen.

6. Met een gebaks-spuit of spatel smeer je de meringue op de muffins. Zet de muffins terug in de oven (200C.)  Bak ze nu 6-8 minute of iets langer totdat de meringue goud bruin is. Goed in de gaten houden. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen, voordat je ze op de cake rooster zet.

7. Eet ze het liefste warm, als dat mogelijk is, maar koud zijn ze ook niet te versmaden!!!


                                                                 "Veel Bakplezier"

Tip: Als je alles van te voren de producten op kamer temperatuur brengt is het makkelijker werken.

vrijdag 20 juni 2014

Chocolade & Sinaasappel Cupcakes


Chocolade & Sinaasappel Cupcakes


Aantal: 12
Prep: 30 minuten
Makkelijk om te maken


Boodschappen:

100 gr donkere chocolade  ( 1 reep basic AH)
 90 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
175 gr fijne Kristal suiker
1 grote sinaasappel waarvan de rasp en het sap (75 ml.)
Bewaar wat rasp voor de decoratie
2 eieren (L)

185 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel bak poeder
1/2 theelepel zout
1 eetlepel halfvolle melk op kamer temperatuur


Om te versieren:

Chocolade Boter crème
Sinaasappel rasp
Bloemetjes









 
 
* Nadat je de sinaasappel hebt geraspt en uitgeperst vul je de muffin vorm met
12 papieren bakjes.
 
* Smelt de chocolade in de magnetron of au bain Marie.
* Créme de boter met de suiker en de sinaas rasp tot het een fijn mengsel is.
 Voeg de eieren toe.
* Verwarm je oven voor tot 180C.
* Meng nu de bloem, baksoda, bakpoeder, zout samen in een mengkom.
* Meng de melk samen met het sinaasappel sap in een kommetje.
 
* Voeg de wat afgekoelde chocolade toe aan het eiermengsel en mix langzaam. Doe nu om en om alle ingrediënten bij elkaar en meng even goed om.
* Vul de papieren bakjes in je muffinvorm. Ik gebruik altijd een ijsschep (met veer)
 verdeel de mix totdat je mengkom leeg is.
* Bak ze nu 28-30 minuten af in je voorverwarmde oven. Als je caketester er schoon uit komt zijn ze klaar. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op je cake rooster.
 
 
Voor de botercréme:

* 1 reep donkere chocolade (basic AH) (au bain Marie) of (magnetron)
* 115 gr boter
* 1/2 eetlepel melk
* 1/2 theelepel vanilla extract
* 125 gr poedersuiker


* In een kom mengen we de boter, melk , vanille en de poedersuiker. Dit duurt even tot je een mooi egaal beslag krijgt. Voeg de  wat afgekoelde gesmolten chocolade toe en meng goed. Als het iets te dun is kun je er wat meer poeder suker doorheen doen, maar ook wat langer mixen helpt ook.
* Versier naar hartelust!


                                                                   "Veel Bakplezier"!!!!

woensdag 18 juni 2014

Aardbeien Amandel Cake uit Ierland






Aardbeien Amandel Cake uit Ierland



Een zomers dessert voor 8 á 10 personen

Prep: 20 minuten
Baktijd: 25-30 minuten
Makkelijk om te maken




Boodschappen:

- 120 gr patent bloem
- 50 gr amandelmeel (de tuinen)
- 1 en een 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 2 eieren (L)
- 150 gr witte basterd suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 120 ml zonnebloem olie
- 80 ml amandel melk
- ongeveer 350-400 gr verse aardbeien, schoon en gehalveerd

- Voor het serveren: Slagroom


* Verwarm je oven voor tot 180C en spray en beleg je 23 cm ronde springvorm met een rondje bakpapier.

* Zeef de bloem, amandelmeel, bakpoeder en het zout in een kom.

* Mix de eieren en de suiker samen totdat het een stevig maar licht en smeuïg geheel is. Mix de vanille, de olie en de melk erbij.

* Mix langzaam het bloemmengsel erbij totdat het goed is gecombineerd.

* Schenk het mengsel in je voorbereidde springvorm en bak eerst  15 minuten.

* Haal de cake uit de oven en beleg de gehalveerde aardbeien, platte kant naar beneden bovenop de cake. Bak de cake nu verder in 10-15 minuten af totdat je caketester (of saté prikker)  er schoon uitkomt.

* Laat de cake 10 minuten in de springvorm afkoelen ( je ziet dat de kanten van de vorm gaan afstaan).  Verwijder de ring, het papiertje op de bodem mag blijven zitten. Daarna afkoelen op je cake rooster en daarna op een mooi bord presenteren. Serveer er verse slagroom bij.


                                                               "Veel Bakplezier"!!!!!

Créme Cupcakes uit Boston




Créme Cupcakes uit Boston


6 cupcakes
prep: 25 minuten
baktijd: 15-20 min.
plus koelen
makkelijk te maken



Boodschappen:

- 40 gr zachte boter-
- 65 gr fijne kristal suiker
- 1 ei (L)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 50 gr patent bloem
-1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 45 ml magere melk

- helft van een pakje Dr.Oetker vanille klop-pudding
-  1 reep donkere chocolade in stukjes (basic AH)
- 60 gr ongeslagen slagroom



* Verwarm je oven tot 180C, Beleg je Muffin vorm met 6 ( beetje diepe) papieren bakjes.

* In een kom vermeng je de boter en de suiker totdat het licht en romig is. Mix het ei erin en de vanille extract. In een andere kom vermengen we de bloem, bakpoeder en het zout. Dit voegen we om en om bij het eimengsel tesamen met de melk. Het is een vrij dun beslag.

* Vul de bakjes halfvol (en totdat je kom leeg is) en bak ze in je voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten af. Niet te donker laten worden.

* Laat ze in de muffin vorm zelf,  10 minuten afkoelen voordat je ze op je cake rooster volledig laat afkoelen.

* Maak je pudding zoals vermeld op de gebruiksaanwijzing van het pakje.

* Snijdt met een mesje of met een cupcake cutter een rondje uit de afgekoelde cupcakes. Vul deze met behulp van 2 theelepels met je pudding.

* Doe de chocolade stukjes in een kleine kom. In een kleine saus pan verhitten we de slagroom totdat het net op het kookpunt zit. Dit gieten we over de chocolade en roeren met behulp van een garde,  totdat het een beetje op nutella lijkt. We laten het afkoelen totdat het wat dikker is. Met behulp van 2 eetlepels lepelen we de chocolade over de met pudding gevulde cupcakes. Zet de cupcakes weg totdat de chocolade hard is geworden.

* Verdubbel de ingrediënten als je er 12 stuks wilt hebben of meer.

                                                   "Veel Bakplezier"!!!!



dinsdag 17 juni 2014

Bosbessen en Bananen Brood/Cake uit Ohio



Bosbessen en Bananen brood/cake uit Ohio


Ik heb dit recept 2 keer gemaakt. De eerste versie met patent bloem en baksoda en de tweede versie met zelfrijzend bakmeel, zonder baksoda.  Degene met bloem is iets donkerder uitgevallen maar ook echt heerlijk. In Amerika eten ze het voor bij het ontbijt. Het zou zo maar kunnen!


Boodschappen:

* 110 gr boter of margarine
* 200 gr fijne kristal suiker
* 2 eieren (L)
2 theelepels vanille extract
* 190 gr patent bloem of zelfrijzend bakmeel maar dan zonder:
* 1 theelepel baksoda
* 1/2 theelepel zout
* 1/2 theelepel gemalen kaneel
* 2 medium of 1 grote geprakte banaan
* 150-200 gr blauwe bessen (blueberries/bosbessen)


 
* In een grote kom mengen we de zachte boter met de suiker totdat het vrij luchtig is. De eieren doen we samen met de vanille erbij
Nu combineren we de bloem en de baksoda, (of alleen het zelfrijzend bakmeel)met het zout en de gemalen kaneel. (als je geen kaneel gebruikt wordt de cake/brood iets lichter van kleur). Dit kloppen we even heel snel door. Daarna vouwen we voorzichtig de blauwe bessen er door.
 
* Inmiddels hebben we de oven al voorverwarmd tot 180 graden en hebben we de bakvormen (cake/ of kleinere cake vormen) al ingesprayed en ingelegd met bakpapier. Dit vullen we met het beslag en bakken het geheel af in 30-35 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.
 
* Laat het alles in de cake vorm 10 minuten afkoelen voordat je het op je cakerooster verder laat afkoelen.
 
 
Deze kleine cakejes mogen natuurlijk maar 20 minuten in de oven.


                                                             "Veel Bakplezier"!!!!


zondag 15 juni 2014

Bosbessen Muffins (Blueberry) uit New England

 

Bosbessen Muffins (Blueberry) uit New England



Aantal: 12
Prep: 15 minuten
Baktijd: 30 minuten
Makkelijk en heerlijk als ontbijt of bij de koffie.


Boodschappen:

* 150 gr verse of gedroogde blauwe bessen
* 100 gr fijne kristal suiker of 50 gr kristal en 50 gr bruine basterd suiker
* 100 gr gesmolten boter
* 300 gr zelfrijzend bakmeel
* 1 theelepel bakpoeder
* 2 grote eieren en 1 eigeel ( al gemixt)
* 1 theelepel vanille extract
* 140 ml melk of karnemelk
* halve citroen rasp (optioneel)
* Iets rietsuiker (optioneel)

* Verwarm je oven voor tot 160C. en doe de papieren bakvormpjes in je Muffin tray.
* Créme de boter met de suiker en doe dan de eieren erbij. Mix.
* Doe de (karne) melk en de vanille erbij. Mix.
* Vouw nu het bakmeel met de bakpoeder er doorheen, tot er een dikke brei ontstaat.
* Voeg nu de blauwe bessen toe en vul de papieren bakjes met een afgestreken ijslepel (met veer).
* Strooi er een beetje rietsuiker bovenop voor je ze in de oven zet.
* Bak de muffins in 30-minuten in je voorverwarmde oven af totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten afkoelen in je muffin tray en daarna op je cake rooster.

                                              "Veel bakplezier"!!!!





Chocolade Muffins met stukjes chocola uit Engeland




Chocolade Muffins met stukjes chocola uit Engeland

Aantal:12
Prep: 20 min. + afkoelen
Baktijd: 20-25 min.
Makkelijk


Boodschappen:

250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacoa poeder (Blooker Amsterdam)
2 theelepels bakpoeder
175 gr fijne kristal of:
125 gr fijne kristal en 50 gr bruine basterd suiker
175 ml melk
2 eieren (L) samen geslagen
100 ml zonnebloem olie (of als je het lekker vind Olijfolie)
75 gr chocolade in stukjes (reep 100 gr. basis AH)
1 á 2 theelepel (s) vanille extract
eetbare decoratie, optioneel

* Verwarm je oven voor tot 170C.
* Plaats de papieren muffin bakjes in je muffin vorm
* Zeef de bloem, cacoa en de bakpoeder in een kom en roer de suiker er doorheen.  Voeg de andere ingrediënten toe   (vergeet de chocolade stukjes niet) en mix zachtjes even door.
* Lepel met een afgestreken ijslepel (met veer) de papieren bakjes vol. Bak ze voor ongeveer 20-25 minuten in je voorverwarmde oven, of totdat je cake-tester er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten afkoelen in de muffin vorm zelf. Zet ze daarna op je cake rooster waar ze verder kunnen afkoelen en daarna versierd kunnen worden.

                                                                "Veel bakplezier" !!!!

zaterdag 14 juni 2014

Chocolade & Frambozen "Zebra" Cake





Chocolade & Frambozen "Zebra" Cake



8 personen /10 kleine
Prep: 15 minuten:
Baktijd: 60 minuten
Uitdaging en neem je tijd!



 

Boodschappen:

Ronde springvorm ong. 22 cm ingevet (bakspray)( Zonnebloemolie)  en ingelegd met een zelf geknipt rondje bakpapier.

Voor 2 verschillende mixen en 1 ganache:

Voor de frambozen mix: In de ene kom:

150 ml frambozen yoghurt
150 ml zonnebloem olie
100 gr ontdooide frambozen

200 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
een scheut roze voedings kleurstof

Voor de Chocolade mix: In de andere kom

200 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr fijne kristal suiker
3 eetlepels Cacoa ( Blooker Amsterdam)

2 eieren (L)
150 ml gewone yoghurt
150 ml zonnebloem olie
1/2 theelepel vanille extract (flesje Dr. Oetker)

Voor de decoratie: Ganache:

200 ml ongeslagen room
100 gr frambozen jam zonder pitjes of anders zelf zeven
100 gr reep chocolade (donkere) in stukken (AH basic)
Evt. Poedersuiker als de ganache echt niet dikker wilt worden
en als versiering.


* Zet je springvorm kant en klaar. Zet je bakrek van de oven in het midden.

* Doe de ontdooide frambozen met de olie en de frambozenyoghurt in je blender en blitz. Zeef dit mengsel om te pitjes te verwijderen. Doe dit mengsel dan in een maatbeker tot je 300 ml bereikt hebt. De rest (als je over houdt) mag weg.

* Verwarm je oven voor tot 180C.

* Maak de 2 cake mixen zo simultaan mogelijk. Doe eerst alle droge ingrediënten in beide kommen. Doe er een kruimeltje zout bij.  Doe bij de chocolade mix de eieren, de gewone yoghurt, olie en de vanille erbij. Maak je mixers schoon. Doe bij de andere kom de eieren en de frambozen mix erbij. Gooi bij het laatste ook even een scheut roze kleurstof erbij, niet te veel anders wordt je beslag te dun. Als allebeide mixen in de kommen goed gemixt zijn:

* Zet je springvorm voor je en de beide mixen elk aan 1 kant met een soeplepel met een spatel erin. Je moet nu snel werken dus zorg dat je oven op de goede temperatuur op de cake zit te wachten. Lepel nu 1 soeplepel choco mix in het midden van je cakevorm. Wacht niet tot het uitloopt en lepel snel een frambozen mix erover heen. Doe dit nu om en om totdat je kommen leeg zijn. Probeer steeds in het midden te lepelen.  Werk snel.

* Zet de cake nu  1 uur in de oven, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Let op dat hij niet te donker wordt en check na ongeveer 45 minuten en doe er eventueel een stuk bakpapier overheen. De bovenkant van de cake zal barsten.
Laat de cake nu goed afkoelen (in de vorm) op je cakerooster.

* Om te versieren met een chocolade laag doen we de ongeslagen room en de gezeefde frambozen jam in een pannetje en roeren totdat de jam gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en doe er de chocolade in. Laat staan totdat het gesmolten is en roer dan goed door met een pollepel totdat het egaal is. Laat het dan staan om af te koelen, dan wordt het dikker. Gebruik poedersuiker om het eventueel dikker en steviger te laten worden.

* Haal de cake uit de vorm en haal het bakpapier eraf. Zet de cake op je cake rooster en "bind" er een reep bakpapier omheen. Zet dit eventueel vast met een saté prikker.
Zwier er nu voorzichtig de chocolade ganache er over heen totdat zich er een laagje op vormt. Laat helemaal hard worden. Eventueel in een koele ruimte.

* Versier eventueel met een sjabloon en poedersuiker.

 



                                                 "Veel Bakplezier"!!!







woensdag 11 juni 2014

Kersen Brownies uit Massachusetts

Kersen Brownies uit Massachusetts



12 personen
Prep: 15 minuten
Bakken: 25 minuten en afkoelen
Graad: Makkelijk




Boodschappen:

200 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
1/2 theelepel vanille extract
115 gr boter, gesmolten
50 gr patent bloem
30 gr cacoa (Blooker Amsterdam)
1/4 theelepel baksoda
1/4 theelepel zout
Ongeveer 150 gr kersen, gewassen en ontpit.
Optioneel: Stukjes chocolade


Chocolade laagje:

3 eetlepels cacoa
40 gr gesmolten boter
2 eetlepels warm water
1 theelepel instant koffie
180 gr poedersuiker

* Verwarm je oven voor tot 180C. Spray je brownie vorm in en beleg met bakpapier.

* In een grote kom mixen we de suiker, eieren en de vanille. Mix de boter erbij. Combineer the bloem, cocoa, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam bij het mengsel en mix goed.

* Giet dit mengsel in je gereed staande brownie vorm  en verdeel de kersen erover (en evt. stukjes chocolade) en bak het in je voorverwarmde oven in 25-30 minuten af. Test met je caketester of het er schoon uitkomt. Laat de brownie eerst even in de vorm afkoelen en daarna op je cake rooster. Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je met het toplaagje gaat beginnen.

* Voor het toplaagje, combineren we de cacoa en de boter. We roeren de instant koffie en het warme water samen en voegen dit bij het cacoa mengsel. Roer er de poeder suiker doorheen ( blijven roeren) en doe dit over de afgekoelde brownies.

* Snij de brownie in 3x9 cm en daarna in 3x 6 cm.




                                                                      "Veel Bakplezier"!!!



dinsdag 10 juni 2014

Verse Kersen Cake uit Kent




Verse Kersen Cake uit Kent

Ook lekker bij een picknick!
Voor 8 personen, erg makkelijk om te maken

Boodschappen:

140 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel gemalen kaneel
50 gr fijne kristal suiker
1 ei (L)
4 eetlepels melk
85 gr ongezouten boter, gesmolten
350 gr verse rijpe zoete kersen, ontpit!

Voor de topping:

25 gr patent bloem
1/4 theelepeltje kaneel
25 gr fijne kristal suiker
25 gr ongezouten boter, in blokjes en op kamer temperatuur
Poedersuiker (optioneel)


1. Kersen ontpitten. Het helpt als je een kersenpitter hebt, als je de kersen heel wilt laten.

2. Verwarm je oven voor tot 180C. Beboter en/of spray je springvorm (18-20) cm en leg er een rondje bakpapier in.

3. Zeef de bloem, kaneel en de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei, de melk, en de gesmolten boter toe. Meng dit of met een houten lepel of je handmixer. Net zolang totdat er een mooi geheel ontstaat. Spatel dit geheel in je gereed staande bakvorm.

4. Strooi de ontpitte! kersen over je mengsel en druk het ietsje aan.

5. De ingrediënten van de topping gaan allemaal bij elkaar in een kom en dit blijven we roeren (met de hand) totdat er kruimels ter grootte van erwtjes ontstaan. Dit strooien we over de kersen in de bakvorm.

6. Dit geheel bakken we nu 30-35 minuten af in je voorverwarmde oven. Totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake in de bakvorm totdat het koel genoeg is om aan te pakken.
Ga met een mes rond de rand en zet de cake op je cake rooster, totdat hij genoeg is afgekoeld.

7. Als deze cake voor een picknick is bestemd, bak hem dan 24 uur van te voren en zet hem dan weer terug in de  schone bakvorm. Besprenkel met poedersuiker als je wilt en verpak hem dan in plastic folie of aluminium folie.


                                                                "Veel Bakplezier"!!!!



maandag 9 juni 2014

Aardbeien Vinaigrette uit Texas







Aardbeien Vinaigrette uit Texas


Klaar in 10 minuten!


Boodschappen:

2 doosjes bevroren aardbeien (AH) ontdooid
6 eetlepels citroensap
60 ml  = (1/4 Cup) suiker
2 eetlepels cider azijn of witte wijn azijn
2 eetlepels olijf olie
1/8 theelepel Blauwmaanzaad


Doe de ontdooide aardbeien in je blender en pureer.
Doe er de citroensap en suiker bij.
Terwijl je aan het blenden bent sijpel je de azijn en de olie er bij.
Pureer even door. Doe er de blauwmaanzaadjes bij.

Schenk het uit in een fraai flesje of kannetje en bewaar het in de ijskast.

Heerlijke dressing over verschillende salades.

                                                 "Enjoy"!

zaterdag 7 juni 2014

Citroen-Kokosnoot Cake uit Engeland







Citroen-Kokosnoot Cake uit Engeland


Licht en Verfrissend!


16 personen
Tijd: ongeveer 2 uur
Niet moeilijk


Deze cake kan ook met passie vrucht sap gebakken worden.


Boodschappen:

225 ml melk
5 eetlepels citroen sap
350 gr fijne kristal suiker
Rasp van 2 gewassen citroenen
100 gr Geraspte Kokosnoot
300 gr patent bloem
1 en 1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
225 gr zachte boter
4 grote eieren

Voor de vulling:

75 gr ongezouten zachte boter
75 gr poedersuiker
225 gr philadelphia
1/4 theelepel vanille extract
1 theelepel citroen sap
150 gr Lemon Curd ( Bij de Jam, Albert Hein)

* Verwarm je oven voor op 180C. Beboter of spray 3 springform cake vormen (18cm) en beleg ze met bakpapier. (Rondjes knippen)

* Doe de melk in een kannetje met 1 eetlepel van de citroensap. Roer om en laat op zijn minst 5 minuten staan.

* Doe de rest van de citroensap in een pannetje met 75 gr van de suiker totdat de suiker is opgelost. Haal het pannetje van het vuur en roer er de citroenrasp en de kokosnoot doorheen. Zet het pannetje weg.

* Doe de bloem en de bakpoeder en baksoda samen in een kleine kom.

* Créme de boter in een grote kom en doe de rest van de suiker erbij. Mix de eieren er 1 voor 1 bij.

* Zeef de bloem, poeder en soda over de mix en vouw het er voorzichtig doorheen.

* Vouw de citroenmelk en de kokosnootmix er doorheen.

* Vul de bakvormen zo gelijk mogelijk met de mix en bak ze in 25-30 minuten af in je voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als de cakes mooi terug springen als je je vinger er zachtjes in duwt.
* Laat ze goed afkoelen op je cake rek.

* Voor de vulling: créme de boter met de poedersuiker, meng er de zachte kaas doorheen ( philadelphia), de vanille en de citroensap.
* Sandwich de cakes samen met de lemoncurd en 2/3 van de vulling. Smeer de rest van de vulling op de bovenste cake.


                        "Veel Bakplezier"!!!!

                       






donderdag 5 juni 2014

Kersen Pie uit Wisconsin

Kersen Pie uit Wisconsin




Boodschappen:

Voor 8 personen
Prep: 25 minuten
Baktijd: 55 minuten + afkoelen                           Vlaaivorm:  23 cm Ø
 
250 gr fijne kristal suiker
35-40 gr Maizena
250 ml kersensap
500 gr ( half pond) verse en ontpitte kersen
1/2 theeelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel amandel extract

Voor de bodem en het raster:

190 gr patent bloem
1/2 theelepel zout
150 gr ongezouten boter
4-5 eetlepels koud water


* Combineer de suiker en de maizena in een wat grote sauspan: roer er zachtjes het kersensap doorheen totdat het mooi vloeibaar is. Breng aan de kook en roer ongeveer 2 minuten totdat het dikker wordt. Haal de saus van het vuur.  Doe de kersen erbij en de kruiden. Roer om en zet weg.

* Verwarm je oven voor tot 220C.

* In een grote kom combineren we de bloem met het zout en snijden we de boter er door totdat het kruimelig wordt. Doe er langzaam het water bij en blijf roeren met een vork totdat er een bal ontstaat. Of gebruik je handen er nu bij. Verdeel het deeg nu door de helft, maar de ene helft moet ietsje groter zijn dan de andere. Let op dat je het deeg niet te lang moet bewerken, daar wordt het moe van. (Ja, echt!)

* Rol nu de grotere bal uit op een lichtjes met bloem bestoven keuken aanrecht met je deegroller tot een mooie plak die in je 23 cm ronde vlaai vorm past. Leg hem erin en snijdt de lelijke randjes weg. Rol alvast de bovenkant (deksel) uit.
Vul de bodem nu met de kersen. Niet TE nat. Als je een raster roller hebt kun je het een beetje uit rekken en over de kersenbodem doen.  Anders reepjes rollen of snijden. (net als bij een appeltaart).

* Bak de pie in je voorverwarmde oven, 10 minuten op 220C. Daarna de oven temperatuur op 180C. draaien en de pie verder in 45-50 minuten afbakken tot de korst mooi goudbruin is geworden. Af laten koelen op je cake rooster. Serveren met ijs of slagroom.

* Het overgebleven sap uit de pan heb ik in een flesje gedaan, voor het geval dat je wat saus bij een punt wilt hebben.

                                                                  "Veel Bakplezier"

woensdag 4 juni 2014

Chocolade-Kersen Muffins uit Engeland



Chocolade-Kersen Muffins uit Engeland


Baktijd: Klaar in 30-40 minuten
Aantal: 12
Zeer makkelijk



Boodschappen:

250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baksoda (bicarbonate of soda)
140 gr ontpitte kersen
100 gr witte chocolade in stukjes
100 gr donkere chocolade in stukjes ( of 200 gr donkere chocolade in stukjes ipv de witte)
100 gr bruine basterd suiker
2 eieren (geslagen)
150 ml pot gewone yoghurt
100 gr ongezouten boter, gesmolten


* Verwarm je oven tot 200C. Doe 12 papieren bakjes in je Muffin tray.

* Zeef de bloem en de baksoda samen in een kom en roer dan langzaam de kersen, chocolade stukjes en de suiker erdoor. Voeg de eieren, yoghurt en dan de boter eraan toe. Het geeft niet als het deeg er wat klonterig uitziet,het is belangrijk niet te overmixen anders worden de Muffins taai.

* Vul de papieren bakjes met een ijscheplepel met veer 2/3 vol en bak ze in je voorverwarmde oven af in 20-25 minten. Houd ze in de gaten. Zet ze op je cake rooster om af te koelen, alhoewel ze warm het lekkerst zijn.

* Je kunt ze invriezen en een maand lang bewaren. Haal ze er een paar uur voor gebruik uit de vriezer en verwarm ze dan op een bakplaat in 5-8 minuten in een oven van 190C.

                                                       " Veel Bakplezier"!!!!


Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...