vrijdag 8 augustus 2014

Kersen Cake Uitdaging #2 G.B.B.O 2014



Kersen Cake   ~ Uitdaging # 2  G.B.B.O. 2014




 
 
 
Voor deze uitdaging hebben we een Savarin vorm of een Tulband vorm nodig.
 
 
Boodschappen:
 
200 gr glacé kersen (bigareaux) Ik heb een glazen pot kersen gebruikt AH)
bewaar er hier 5 van voor de decoratie
225 gr zelf rijzend bakmeel
175 gr zachte ongezouten boter, plus extra om de tulband mee in te vetten
175 gr fijne kristal suiker
1 citroen waarvan de rasp alleen
50 gr amandelmeel (de tuinen)
3 grote eieren
 
 
Voor de decoratie:
175 gr poedersuiker
sap van 1 citroen
15 gr amandelschaafsel, even geroosterd in de pan
5 glacé kersen, gevierendeeld
 
 
* Verwarm je oven voor tot 180 C. En vet/beboter/spray je bakvorm in.
 
* Vierendeel je kersen, spoel ze goed af , droog ze goed en gooi ze in 2 eetlepels bloem.
 
* Doe alle ingrediënten in je kom en mix heel goed, zeker 2 minuten. Doe de kersen erin en meng voorzichtig met een lepel rondom. Doe het mengsel in je bakvorm.
 
* Bak de cake in 35-40 minuten gaar totdat hij mooi gerezen, goudbruin is en je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen en zet hem dan op je cake rooster om verder af te koelen.
                                                                   ----------
 
* Voor de decoratie mixen we de poedersuiker samen met het citroensap tot er een dikkige  emulsie ontstaat. Met een eetlepel besprenkelen we de cake ermee, nadat we de geroosterde amandelen en de kersen over de cake hebben verdeeld.
 
 
 
                                                               "Veel Bakplezier"

donderdag 7 augustus 2014

Citroen Swiss Roll Uitdaging Nr.1 - G.B.B.O 2014






Citroen Swiss Roll                                 Uitdaging Nr. 1 G.B.B.O. 2014



De Great British Bake Off is weer begonnen en 1 bakker van de 12 moest alweer het veld ruimen.
De eerste uitdaging voor de deelnemers was het bakken van een Swiss Roll.
De meest uitlopende combinaties werden gepresenteerd, ik hou het echter op de simpelste. Lekker makkelijk en al moeilijk genoeg! Deze roll kan ook worden veranderd in een Sinaasappel roll. Verander de ingrediënten van Citroen naar  Sinaasappel en de Lemon Curd naar de Marmalade.

Boodschappen:


4 grote eieren
100 gr fijne kristal suiker
fijn geraspte schil van een citroen
100 gr zelfrijzend bakmeel

Vulling:
4 eetlepels Lemon Curd (AH bij de jamafdeling)


* Verhit je oven tot 220C. Pak je bakplaat of je traybake en spray en beleg hem met bakpapier.

* Mix de eieren, de citroenrasp en de suiker in een grote kom totdat het een beetje lijmachtig van je mixer druipt. ( Toch wel zo'n 3-4 minuten mixen) Zeef nu voorzichtig het bakmeel erdoor. (Niet meer mixen, dan sla je de lucht eruit) Gewoon omroeren met een grote lepel.

* Doe het mengsel in je voorbereidde bakvorm en sla er even mee op je aanrecht zodat het ook in de hoekjes komt.

* Bak het 10 minuten in je hete oven. Of totdat hij goudbruin is en de randjes van de roll van je bakblik afkomen.

* Terwijl je Roll aan het bakken is pak je een stuk bakpapier dat groter is dan je bakvorm en leg dit op je aanrecht. Besprenkel het met suiker.

* Doe je Roll meteen als ie uit de oven komt op zijn kop op het bakpapier. Haal direct voorzichtig het bakpapier van de Roll af.

* Snijdt de korte kant mooi recht en maak een score streep in de cake (2.5 cm afstand), maar wees voorzichtig, niet te diep snijden.

* Rol de Roll op in het bakpapier. Laat hem ietsje afkoelen. Pak nu de Lemon Curd. Ontrol voorzichtig de Roll en smeer de Lemon Curd op de Roll. Rol de Roll nu voorzichtig weer op in het bakpapier en laat het helemaal afkoelen. Op je cake rooster bv.

* Snijdt de randjes mooi recht, maak er een foto van en deel hem op: Conny Bakes, mijn Facebook pagina.

Succes met de uitdaging!

                                                             "Veel Bakplezier"

zaterdag 2 augustus 2014

Bananen Cupcakes met Chocolade



Bananen Cupcakes met Chocolade


Boodschappen:

125 gr ongezouten zachte boter
250 gr fijne kristal suiker
2 eieren, geklutst
1 theelepel vanille extract
250 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder
4 rijpe bananen
Fijn gemaakt.

175 gr donkere chocolade (basic AH) in kleine stukjes

Voor de decoratie:

Chocolade botercréme:

175 gr goede kwaliteit chocolade
225 gr boter
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
200 gr poeder suiker ( 1 bus is 250 gr)

En wat gebroken walnootjes


* Verwarm je oven voor tot 180C. Doe papieren cupcake vormpjes in je muffin vorm.

* In een grote kom mengen we de boter en de suiker totdat het goed is gecombineerd. Doe de geklutste eieren en de vanille extract erbij. Zeef de bloem en de bakpoeder erin en mix goed rond. Met een houten lepel roeren we de fijn gemaakte bananen en de chocolade stukjes erdoor.

* Vul nu de papieren bakjes met een ijslepel (met veer) en verdeel het beslag over alle 12 papieren bakjes.
* Bak ze nu in 30 minuten gaar. Check met je caketester of die er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten in de muffin vorm afkoelen en zet ze daarna op je cake rooster om verder af te koelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je ze decoreren.

Chocolade botercréme:

Smelt de chocolade : "au bain Marie". Of in de magnetron. In een kom mixen we de boter, melk, vanille en de poedersuiker totdat het mooi glad is. Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe en mix totdat het lobbig is. Als het te dun lijkt, blijf mixen! Doe dit in een spuitzak of gebruik een mes om de cupcakes te bestrijken. Versier naar hartelust!


                                                          "Veel Bakplezier"!!!



vrijdag 1 augustus 2014

Amerikaanse Pannekoeken met Blauwe Bessen

Amerikaanse Pannekoeken met Blauwe Bessen


Totale baktijd: 35 minuten
Graad: Makkelijk
Aantal 10



Boodschappen:

200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 ei
300 ml melk
75 gr gesmolten boter
150 gr doosje blauwe bessen

zonnebloemolie of iets meer boter
om te bakken

Stroop of  Maple Syrup (Buckwud, De Tuinen) voor over de pannenkoekjes

* Doe het meel, bakpoeder en een mespuntje zout in een grote kom. Klop het ei met de melk en maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten. Mix de melk/ei en de gesmolten boter erdoor totdat het een dikkig beslag is. Roer de blauwe bessen erdoor.

* Verhit wat olie of boter in een hete pannekoeken pan en doe er een ruime eetlepel beslag in. Dit maakt pannekoekjes van ongeveer 7.5 cm.  Probeer er 3 tot 4 per keer te bakken. Check de onderkant of het mooi goudbruin is. Leg een pannekoek op een bord en leg er een klein klontje boter op. Doe dit om en om totdat je een mooie stapel hebt.


                                                "Yeehah!"

woensdag 30 juli 2014

Boter Brownies met Kokos




Boter Brownies met Kokos


Vandaag gaan we Brownies bakken en tegelijk onze voorraadpotten eens goed leeg maken en vers opvullen. Dit is een recept waar we niet zuinig met de boter en de suiker zijn dus zoetekauwen sla uw slag!



Boodschappen:

100 gr cacoa poeder (Blooker-Amsterdam)
250 gr ongezouten boter ( 1 heel pakje)
500 gr licht bruine basterd suiker (in 1 pak zit 600 gr.)
4 grote eieren, geklutst
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr geraspte kokos ( 1 zakje Conimex is 98gr)

Evt. poedersuiker bij het serveren. Of vanille ijs, met slagroom of kersen.


* Spray je Brownie bakvorm ( Hema) in met Baukje bakspray en bekleed het met bakpapier.

* Doe de boter, suiker en cacao in een grote steelpan en laat het rustig smelten op een zacht vuur terwijl je roert. Als alles is gesmolten en het 1 bruine brij is laat je het iets afkoelen en doe je de geklutste eieren erbij, niet alles tegelijk.  Ondertussen verwarm je je oven voor tot 180C.

* Doe het meel en de kokos erbij en mix goed.  Giet het mengsel in je Brownie bakvorm en bak het geheel in 45 minuten af. Laat het in de vorm  een kwartier afkoelen. De bovenkant is een beetje gebarsten, maar dat hoort zo.


* Doe de brownie ondersteboven op je cake rooster en haal het papier eraf. Laat het nu helemaal goed afkoelen. Pas dan snijden we de brownie in kleine brownies. De binnenkant moet zacht en kleverig zijn.

* Weetje: De eerste Brownies kwamen uit Illinois-Chicago eind 18e begin 19e eeuw.
* Als je er walnoten door doet ipv kokos zijn het Boston Brownies.


                                                          "Veel BrownieBak Plezier"!!!!


maandag 28 juli 2014

Klassieke Engelse Madeira Cake






Klassieke Engelse Madeira Cake




Vandaag gaan we een echte Engelse  "Sponge"  Madeira Cake bakken.  Wees er zeker van dat de boter zacht en smeuïg is voordat je de andere ingrediënten erbij doet. De Madeira cake heeft niets met het eiland te maken, maar wel met de likeur die er vroeger (rond 1800) in Engeland bij geserveerd werd.   

                                      "Een glaasje Madeira, my dear"?


Moeilijkheidsgraad: Niet moeilijk
Prep: 10-15 minuten
Baktijd: 30 minuten plus 30-40 minuten


Benodigdheden: Handmixer
18 cm Kaiser springvorm
Baukje bakspray
1 rondje bakpapier op maat afgeknipt.

Boodschappen:

175 gr   zachte boter
175 gr  fijne kristal suiker
225 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr   amandel meel (De Tuinen, Neal's yard/Baking)
3   grote eieren
1   citroen gewassen en daar de rasp van
een dun schilletje van de citroen

Breng de eieren en vooral de boter geruime tijd van te voren op kamer temperatuur


* Verwarm je oven voor tot 180C en spray je bakvorm in. Leg nu het rondje bakpapier erin.

* Doe alle ingrediënten, behalve het schilletje, in een kom en mix goed totdat alles is gecombineerd.  Doe de mix nu in je bakvorm en probeer het zo egaal mogelijk te maken.

* Nu bakken we de cake in onze voorverwarmde oven. Zet je timer op 30 minuten want dan leggen we de citroenschil bovenop je cake.  Voorzichtig want de cake is een beetje wobbelig. Bak het geheel nu  verder af: 30-35 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.

* Laat de cake zeker 10 minuten in je bakvorm afkoelen. Haal de cake er dan voorzichtig uit, haal het bakpapier er af en laat hem verder op je cake rooster afkoelen.


Weetje:

Als een fruit of gewone cake een beetje een dip in het midden heeft als hij uit de oven komt, plaats het dan ondersteboven op een stuk bakpapier op je cake rooster, laat hem dan zo afkoelen. Als het helemaal niet meer te herstellen is, vul de dip dan met vers fruit  bv. aardbeien of kersen,voordat je serveert. Met een grote lepel slagroom natuurlijk.


                                                           "Veel Bakplezier"





zondag 27 juli 2014

Braziliaanse Brigadeiro Cupcakes

 
 
 
 
Braziliaanse Brigadeiro Cupcakes
 
 
Nee, het zijn niet de bonbons gemaakt van gecondenseerde melk maar een beetje de cupcake variant ervan.
 
 
 
Aantal: 12/Prep: 25 min./Baktijd: 20-25 min. + afkoelen.
 
 
 
Boodschappen:
 
 
250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr  cacao poeder (blooker Amsterdam)
2 theelepels bakpoeder
125 gr fijne Kristal suiker
50 gr licht bruine suiker
175 ml melk
2 grote eieren
100 ml zonnebloem olie
75 gr chocolade stukjes ( reep basic AH)
1-2 theelepels vanilla extract
 
1 pak Reuzen hagelslag
2 eetlepels abrikozen jam verwarmen met 1 eetlepel water
 
* Verwarm je oven voor tot 170C. Doe de papieren bakjes in je muffin tray.
* Zeef het bakmeel met de cacoa en het bakpoeder. Roer de suiker erdoor. Doe de rest van de ingrediënten erdoor en mix totdat alles goed is gecombineerd.
* Lepel het beslag met een ijslepel (met veer) in de papieren bakjes.
* Bak ze in 20-25 minuten af, of totdat je cake tester er schoon uitkomt.
* Laat ze 10 minuten in je muffin tray afkoelen. Zet ze dan op je cakerooster om verder af -tekoelen.
* Verwarm de abrikozen jam met het water en smeer met een kwastje de bovenkant van de cupcake in. Zorg dat er geen stukjes abrikoos blijven plakken. Je kunt eventueel de jam even zeven. Doop nu de cupcake in de reuzen hagel of strooi het er overheen. Brigadeiro betekent Brigadier.
 
 
                                            "Muito prazer de cozimento"!!!
 
 
                                                             
 
 


zaterdag 26 juli 2014

Conny's Knapperige Zomer Perzik

 
 

Conny's Knapperige Zomer Perzik


De perziken waren in de aanbieding, dus ging ik aan de slag!

Boodschappen:

75 gr boter, koud in dobbelsteentjes
75 gr havermout vlokken
50 gr patent bloem
110 gr licht bruine suiker
sap van een halve citroen
5-6 verse wilde of gewone perziken
Kaneel (optioneel)



* Verwarm je oven tot 180C. Doe de geschilde en in maantjes gesneden perziken in een oven schaal. Mix er de citroensap door.

* Snijdt de boter door de droge ingrediënten totdat het kruimelig wordt. Druk dit bovenop de perziken, strooi er eventueel wat kaneel overheen en bak het geheel in 30 minuten af.

* Laat het 20 minuten afkoelen voordat je serveert. Met ijs erbij bv.

                                                   "Perzik Ze"

Klassieke Bosbessen Buckle uit New Jersey




Klassieke Bosbessen Buckle uit New Jersey


4-6 personen
Prep: 20 minuten
Bakken 45 minuten
Afkoelen en snijden



Boodschappen:

55 gr zachte boter
150 gr fijne Kristal suiker
1 ei

190 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
120 ml melk
150 gr verse blauwe bessen

Bovenste laag:

125 gr fijne Kristal suiker
50 gr patent bloem
1/2 theelepel gemalen kaneel
75 gr koude boter in dobbelsteentjes

* Verwarm je oven voor op 180C.

* In een kom mixen we de boter en de suiker totdat het goed is gecombineerd. Mix het ei erbij. Combineer de droge ingrediënten en doe dit om en om samen met de melk bij het eiermengsel. Doe dit in je voorbereidde vierkante bakvorm (23cm) ongeveer.

* Nu doen we de bovenlaag: we mengen deze ingrediënten samen in een kom totdat het kruimelig is. Dit strooien we over het mengsel in het bakblik.

* Dit bakken we in 45-50 minuten af of wanneer je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt. Server er ijs bij of slagroom!


                                                  "Veel Bakplezier"

Pindakaas Cupcakes uit Indiana



Pindakaas Cupcakes uit Indiana


18 cupcakes (als het goed is)
Prep: 20 minuten
Bakken: 20 minuten + afkoelen en daarna decoreren



Boodschappen:

75 gr   zachte boter
75 gr   pindakaas (de gewone) (AH)
275 gr licht bruine suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract

190 gr patent bloem
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel gemalen kaneel
180 ml magere of gewone melk



Voor de decoratie:

75 gr pindakaas
240 gr poedersuiker ( Bijna 1 bus)
2 theelepels honing
1 theelepel vanilla extract
3 tot 4 eetlepels melk.

Chocopinda's, zilveren balletjes, etc.


* In een kom mengen we de boter, pindakaas en de bruine suiker tot het een geheel is. Dan doen we het ei erbij en de vanille. Nu combineren we de droge ingrediënten en voegen dit om en om met de melk toe aan het pindakaas mengsel.

* Verwarm je oven voor tot 180C.

* Met een afgestreken ijs-schep (met veer) lepelen we dit 2/3 vol in gewone papieren cupcake vormpjes.
Dit bakken we nu in 18-22 minuten af totdat je cake-tester (satéprikkertje) er schoon uitkomt. Laat ze ongeveer 10 minuten in je muffin vorm en zet ze dan op je cake rooster om verder af te koelen.

* Voor de decoratie mengen we de pindakaas en de suiker met de vanille en daarna mixen we de honing erdoor. Dan voorzichtig net zolang melk erbij gieten totdat het een mooie consistencie heeft. Vul hiermee de spuitzak of smeer het er met een paletmes op je cupcakes.

* Versier naar hartelust.



                                                   "Veel Bakplezier"!!!!

Blauwe Bessen Mascarpone Pie uit Cheektowaga NY



Blauwe Bessen Mascarpone Pie uit Cheektowaga NY



Boodschappen:

115 gr zachte mascarpone of Philadelphia
60 gr   poedersuiker
125 gr geslagen slagroom

Een pie bodem kant en klaar of zelf bakken:

175 gr patent bloem
100 gr boter
1 geklopt ei
1 eetlepel water

Pie Bodem:

* Meng alles in een machine of met de hand, rol het uit op het aanrecht of werkblad licht bestoven met bloem, ter grootte van de pie (23cm) schaal. Leg het er voorzichtig in en druk er een rand in met je duim en wijsvinger.  Prik er met een vork wat gaatjes in. Leg er bakpapier in en vul het met je bak knikkers. Bak het blind in een oven van 180C. Ongeveer 25 minuten. Laat het afkoelen.

Vulling:

135 gr suiker
25 gr maïzena
125 ml water
60 ml citroen sap
250 gr verse of uit de vriezer blauwe bessen

* In een kom mixen we de mascarpone en de poedersuiker totdat het glad is.Vouw er de slagroom in en verspreid het in de piebodem.

* In een sauspan combineren we de suiker, maïzena, water en citroen sap totdat het glad is. Nu voegen we de blauwe bessen toe en brengen het geheel aan de kook op een medium hoog vuur en roeren we voor ongeveer 2 minuten even door, totdat het dik geworden is. Laat dit goed afkoelen.

* Spreid de blauwe bessen massa over de mascarpone in de pievorm en zet het in je ijskast totdat je het gaat serveren.

Voor 6-8 personen. Het verdient geen schoonheidsprijs maar de pie is erg lekker!


                                                    "Veel Bakplezier"!!!

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...