woensdag 7 juni 2017

Bischop's Vingers (Shortbread) uit de Kitchencourtlane Bakery


Heerlijke Shortbread koekjes uit Engeland: Bishop's Fingers

Nodig:
100 gr patent bloem
25 gr amandelmeel
25 gr griesmeel
100 gr boter
50 gr witte basterd suiker
paar druppels amandel extract
25 gr amandel schaafsel
beetje suiker voor het strooien na het bakken

1. Verwarm je oven voor op 160C. Spray een vierkante vorm ( ongeveer 18cm) lichtjes in.
2. Meng de bloem, amandelmeel en de griesmeel in een kom. Doe de boter, suiker en amandelextract erbij en wrijf met je vingertoppen totdat het mengsel samen komt. Blijf zachtjes kneden tot je een mooie bal krijgt.
3. Druk het deeg mooi plat op de bodem van je cakevorm. Druk evt. met een metalen lepel egaal.
4. Strooi het amandel schaafsel eroverheen.
5. Bak het af in je oven, zo'n 30-35 minuten of totdat het een heel licht bruine kleur heeft. Markeer het shortbread in 12 vingers met een mes. (niet helemaal doordrukken).  Strooi er een klein beetje suiker over en laat het helemaal afkoelen in de vorm.
6. Als het helemaal is afgekoeld kun je de vingers snijden. Haal voorzichtig uit de vorm, ze zijn broos. Maar erg lekker.



                                                                     "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...