dinsdag 1 augustus 2017

Amandel Koekjes uit Alabama


Voor ongeveer 30 koekjes heb je nodig:

230 gr zachte boter
200 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren waarvan 1 alleen het eiwit
1 theelepel amandel extract
420 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
ongeveer 40 gr amandelschaafsel
1/2 theelepel water dat bij het eiwit moet

1. In een grote kom crémen we de boter met de suiker. Mix het ei en de extracten erbij. Combineer de bloem, baking soda en het zout. Voeg dit langzaam bij het botermengsel.

2. Rol kleine balletjes van ongeveer 18-20 gram (of 2,5 cm). Leg ze op je kale koekjesplaat. Druk ze iets aan met een vork. Leg er wat amandelschaafsel op.

3. In een klein kommetje doen we het eiwit met het water en mengen even goed om. Borstel wat eiwit met water over de koekjes.

4. Bak ze in je voorverwarmde oven van 170* . Ongeveer 14-16 minuten of totdat de randjes en de onderkant licht bruin zijn geworden. Laat ze 2 minuten op de bakplaat liggen voordat je ze op het rooster volledig laat afkoelen.


Zo. Weer een bestelling afgeleverd in het Haarlemse.

                              "Bak Ze"!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...