Vandaag heb ik zoete broodjes gebakken! Echt niet moeilijk!
Nodig:
7 gr levure droge gist
250 ml warm (niet heet!) water
180 ml warme melk (niet heet!)
125 ml karnemelk
3 eetlepels suiker
28gr zachte boter
1 en 1/4 theelepel zout
Patent bloem: We beginnen met 564 gr en vullen daarna ongeveer 2 maal 140 gr erbij
Voor de vulling:
55 gr gesmolten boter
195 gr bruine suiker
4 eetlepels instant koffie
2 theelepels kaneel poeder
Voor de suikerlaag:
28 gr zachte boter
1-2 eetlepels melk (ik had er 3 nodig)
2 theelepels Cappuccino instant mix (b.v. AH Ciao Cappuccino van mij) (Ja zo heet dat)
210 gr poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
Doen:
1. Ringen en horloge afdoen.
2. In een grote kom lossen we het gist op in warm water. Doe de warme melk, karnemelk, suiker, boter, zout en 564 gr bloem. Meng met je deeghaken totdat het een mooi deeg is geworden. Is het te sticky doe er dan 1 of 2 keer 140 gr bloem erbij.
3. Doe het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed 6-8 minuten totdat het zacht aanvoelt en lekker elastisch is. Plaats het deeg in een met olijfolie ingesmeerde kom. Draai 1 keer het beslag om en dek het af met plastic. Zet het op een warme plek totdat het deeg is verdubbeld. Ongeveer 1 uur.
4. Mep het deeg terug en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg tot een vierkante lap van 46cm x 31cm en smeer het in met de boter. Combineer de vulling ingrediënten en bestrooi de lap tot 1 cm van de rand.
5. Rol het deeg op in een worst, beginnende aan de lange kant. Knijp het laatste randje in. Snij de worst in 12 schijven en leg de schijven aan de gesneden kant in je traybake van 33cm x 23 cm ongeveer, ingesprayed met baukje en belegd met bakpapier. Dek het geheel af en zet het op een warme plek. 30 minuten. Zodat het bijna verdubbeld is in volume.
6. Verwarm je oven op 175-180 C. ( Ken je oven)
7. Bak de broodjes in 22-28 minuten af tot ze goudbruin zijn. Zet de traybakevorm op een rek. In een kleine kom mengen we de suikerlaag ingrediënten tot een gladde substantie.
Verdeel dit over de 12 broodjes. Warm serveren als het mogelijk is.
"Bak Ze"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten