Prep: 15 min.
Bakken 50 min ong. plus afkoelen
Voor 1 cake:
76 gr zachte ongezouten boter
200 gr suiker (mag ook iets minder)
2 grote eieren
85 ml water of uitgelekt sap van blikje perziken
1 theelepel vanille extract
1/8 theelepel amandel extract
1 cup, ongeveer 1 medium blikje dun gesneden perzik maantjes of 2 verse perziken
250 gr patent (gewone) bloem)(AH)
1 theelepel baking soda (AH)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
65 gr gehakte Pecan nootjes
Topping:
2 eetlepels gehakte Pecannootjes (40 gr)
2 eetlepels lichtbruine basterd suiker
Doen:
1. Pak je bakblik en spray in met baukje bakspray of gebruik boter. Doe er bakpapier in. Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven).
2. In een kom crémen we de boter met de suiker. Doe de eieren erbij, 1 voor 1, en mix goed door. Doe het sap c.q. water erbij en de extracten. Roer de perziken erdoor. Combineer de bloem, baksoda, zout en bakpoeder. Doe dit langzaam bij de andere mix. Roer de Pecans erdoor.
3. Giet het beslag in je cakevorm. Combineer de topping ingrediënten; sprenkel dit over het beslag in je cakevorm. Bak in 50-55 minuten de cake af op ong. 180C. (Ken je oven). Check met een cake tester of een saté prikker of hij er schoon uitkomt, dan is de cake gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op je cakerooster geheel laat afkoelen.
4. Lekkere plakken snijden en misschien wat slagroom erbij?
"Bak Ze"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten