zaterdag 5 maart 2016

Ei-vrije Cupcakes met Mascarpone Créme van Ilse

In deze Cupcakes zit geen ei. En als je geen boter lust kun je Margarine gebruiken.
Dit recept is voor ongeveer 8 cupcakes.

Nodig:
175 gr patent bloem
3 theelepels bakpoeder (Oetker)
70 gr Boter of Margarine
60 gr fijne kristal of witte basterd suiker
1 eetlepel Golden Syrup of stroop
150 ml melk

Voor de Mascarpone créme:
40 gr zachte boter
125 gr Mascarpone
Voeg hier
250 gr poedersuiker aan toe. ( 1 bus)

1) Verwarm je oven tot 190C. Zet papieren 8 á 9 cupcakebakjes in je muffin tray.

2) Zeef de bloem samen met de bakpoeder in een grote kom.

3) Créme de boter (margarine), suiker en de siroop samen in een kom totdat het licht van samenstelling is. Voeg, om en om, melk en bloem toe. Totdat alles goed is gecombineerd. (Doe er wat extra melk bij als het beslag te stug is)

4) Verdeel het beslag met je ijsscheplepel over de 8-9 cupcakepapiertjes. Zet het in je voorverwarmde oven en bak ze in 20-25 minuten af tot ze goudbruin zijn. Check met je caketester of hij er schoon uitkomt.

5) Laat de cupcakes 2 minuten in de muffin tray staan voordat je ze op je cake rooster helemaal laat afkoelen.
Ze zijn nu een beetje bisquit-achtig.

6) Maak nu de Macarpone créme en spuit roosjes op de cupcakes. ( Dit kan ook met een plastic zakje waar je een klein gaatje in het puntje hebt geknipt) Als je wilt kun je de cupcakes openen met een cupcake-steker en ook vullen met Mascarpone créme. Maar als je dat niet lust kun je er Jam voor in de plaats gebruiken.

7) Versier naar hartelust!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...