zaterdag 14 mei 2016

Sinaasappel en Amandel Victoria Cake uit de Kitchencourtlane Bakery


Nodig:

2 ronde springvormen 18-20 cm
bak papier
Baukje bakspray

Voor de cake:
250 gr ongezouten zachte boter
250 gr fijne kristal of basterd suiker
5 medium of 4 large eieren
175 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr amandelmeel

Voor de vulling:
150 gr zachte boter
150 gr poedersuiker, plus extra om te poederen
De rasp van een grote sinaasappel
1 theelepel citroensap
scheutje melk of room
3 eetlepels frambozen of aardbeienjam op kamertemperatuur

Serveren met een grote Mok thee (of koffie)


Doen:

Verwarm je oven voor op 180C. en spray je vormen in en beleg met bakpapier.

In een grote kom mixen we de boter en de suiker met een electrische handmixer totdat het licht en romig is. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed door na elke toevoeging. Nu vouw je met een spatel het meel en de amandelmeel erdoor heen.

Verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak ze in 20-25 minuten af totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in hun vorm staan voordat je ze eruit haalt en op een cakerooster helemaal laat afkoelen.

Voor de vulling doen we de boter de poedersuiker de rasp van de sinaasappel en de citroensap in de kom en mixen tot een lichte botercréme. Indien nodig kun je er een dopje melk of room bijdoen om het iets minder dik te laten.

Doe 1 cake op een mooi serveerbord. Smeer er een lekkere dikke laag botercréme over. Op de onderkant van de ander cake smeren we een goede laag jam aan. Plaats deze cake nu op de bovenste cake zodat de jam en de botercréme elkaar raken. Druk het ietsje aan. Bestrooi met poedersuiker.

                              Bak Ze!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...