zaterdag 25 april 2015

Luchtige Chocolade cake met chocolade mascarpone vulling

Een heerlijke luchtige chocolade cake met yoghurt en gemalen amandeltjes

Nodig:

25 gr boter
140 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacao poeder
1 en een halve theelepel bakpoeder
50 gr licht bruine suiker
75 gr fijne kristal suiker
25 gr gemalen amandelmeel
175 gr gewone yoghurt
1/4 theelepel vanille extract
2 grote eieren, geklopt
2 eetlepels koolzaadolie

Voor de vulling:
25 gr donkere chocolade (minstens 70%)
50 gr poeder suiker
1 eetlepel cacao poeder
25 gr boter
1 theelepel melk
200 gr mascarpone      of
                                100 gr mascarpone en
                                               100 gr kwark

10 suiker amandelen of andere decoratie


* Verwarm je oven voor op 180C. beleg en spray 2 ronde bakvormen. ( ongeveer 18cm)
* Smelt de suiker en zet weg om af te koelen. Meng het meel in een grote kom met de cacao poeder, bakpoeder, beide suikers en het amandel meel. Roer de yoghurt en vanille door de geklopte eieren. Giet deze mix door de droge ingrediënten samen met de gesmolten boter en de olie.  Roer even door maar overmix de zaak niet.
* Verdeel de mix netjes en evenredig over je twee bakvormen. Bak de cakes in 20 minuten af in je voorverwarmde oven, totdat de cake van de randen af staat. Haal de cakes uit de vormen, haal het papier eraf en laat ze op je cake rek afkoelen.
* In de tussentijd maken we de vulling. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt dit in een glazen kom op een pruttelend pannetje water. (au bain Marie) Haal de kom van het water en laat de chocolade afkoelen. Zeef de poedersuiker en de cacaopoeder in een aparte kom. Doe de boter en de melk erbij en mix totdat het een geheel is. Mix er nu de mascarpone doorheen of 100 gr mascarpone plus 100gr kwark. Roer er dan de gesmolten chocolade doorheen.
* Als de cakes helemaal zijn afgekoeld kun je de helft van de vulling gebruiken om de twee cakes te sandwichen. De rest van de vulling smeer je vrolijk over de bovenkant in golvende bewegingen.
* Als je wilt kun je de cake decoreren met gesuikerde amandelen of anders naar hartelust!

                            Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...