( Oeps vergeten poedersuiker erover te strooien, voor de foto)
Deze heerlijke cake kun je het beste eten op de dag van bakken. Goed voor 6-8 personen. Lekker makkelijk om te maken en niet duur.
Ingrediënten:
4 eieren (L) gescheiden in aparte kommen
150 gr fijne kristal suiker
125 gr gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
rasp en sap van 2 kleine of 1 grote citroen (55 ml sap)
115 gr zelfrijzend bakmeel
400 ml melk
Poedersuiker bij het serveren
Evt. thijmblaadjes erdoor of erover
* Verwarm je oven voor tot 150C. (ja, 150). Spray en bekleed je vierkante bakvorm (20x20) met bakpapier.
* Met een electrische mixer mengen we de eierdooiers met de suiker totdat het heel lichtgeel wordt. Doe de gesmolten boter erdoor met de vanille en de citroenrasp en mix voor een minuut langer. Zeef nu het bakmeel erover en vouw het erin.
* Verwarm de melk lichtjes en doe de citroen sap erbij. Roer dit voorzichtig door het bakmengsel. Het beslag is zeer dun.
* Mix met een electrische mixer de eiwitten totdat het stijf is. Voeg dit lepel voor lepel bij het deegmengsel en mix voorzichtig met de handmixer. Er zullen nog wel wat stukjes eiwit door zitten maar dat is niet erg. Als je wilt kun je er wat thijmblaadjes (geen stokjes) doorheen roeren.
* Giet het mengsel nu in je bakvorm en bak het in 45-50 minuten af totdat de bovenkant lichtjes is gebruind.
* Laat de cake in de vorm afkoelen. Haal de cake er voorzichtig uit, snijdt het in blokjes en serveer het met poedersuiker en/of blaadjes thijm.
"Bak Ze"!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten