Nodig:Voor ongeveer 18 stuks
115 gr zachte boter
100 gr suiker
100 gr licht bruine suiker
2 grote eieren
ongeveer 3 geprakte grote bruine bananen
3 theelepels vanille extract
280 gr gewone patent bloem
3 theelepels baksoda
80-85 gr gehakte walnoten
170 gr chocolade stukjes ( beste is callebaut)
1. In een kom mengen we de boter en de suikers glad. Mix de eieren, bananen en de vanille erbij. Combineer de bloem en de baking soda. Voeg (zeef) dit bij het bananen mengsel en roer met een houten lepel eventjes door. Zeker niet te lang. Roer de walnoten en chocolade stukjes erbij. Vul je papieren bakjes. Als je geen papieren bakjes hebt kun je vierkantjes erin drukken van bakpapier. 13 x 13 cm.
Vul je bakjes of papiertjes 2/3 vol met de grote ijsschep.
2. Bak de muffins in een oven van 180C. (wel even voorverwarmen natuurlijk). 18-20 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten in de bakvorm zitten voordat ze op je cakerek af laat koelen.
Om het helemaal feestelijk te maken kun je er chocolade eitjes opdoen. Als je geen nootjes wilt kun je die gewoon weglaten!
Vrolijk Pasen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten