maandag 4 april 2016

Ei- Vrije Chocolade Cake uit de Kitchencourt Lane



Nodig:

85 gr zachte boter
2 eetlepels Golden Syrup (AH Jam afd.)
1 eetlepel vanille extract
300 gr Zelfrijzend bakmeel
100 gr fijne kristal suiker
25 gr Blooker cacoa poeder
1 theelepel Baking Soda

Voor de Choco glans:
100 gr Donkere chocolade in stukjes
3 eetlepels Golden Syrup

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 160C. En bereid of een ronde of een rechthoekig bakblik voor. (Bakpapier etc.)

2. Doe de boter, syrup en de vanille in een hitte bestendige kan, doe er 300 ml kokend water bij en roer goed door met een vork.

3. Zeef de bloem, suiker, cocao en de baksoda in een grote kom. Roer het botermengsel erdoor en roer zacht maar stevig door totdat je een glad mengsel hebt. Doe dit in je bakblik en bak het geheel in 50-55 minuten totdat de cake mooi gerezen is een sponzig aanvoelt. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je het op je cake rek zet.

4. Voor de glans doen we de chocolade , de syrup en 3 eetlepels water in een glazen kom en zet het of: 30 sec. in de magnetron of smelt het geheel au-bain-Marie.
Giet dit mengsel over de cake voor je het gaat serveren.

                                      "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...