zondag 9 oktober 2016

Kaneelsuiker Koekjes uit de Kitchencourtlane Bakery


Heerlijke Kaneelsuiker Koekjes:
Voorbereiding: 20 minuten
Bakken: vanaf 7 minuten per koekjesplaat
Aantal; ongeveer 48 koekjes

230 gr zachte boter
300 gr witte basterd suiker
2 eieren (L)
385 gr patent bloem
2 theelepels Cream of Tartar ( Marks & Spencer)
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout

50 gr kristal suiker
4 theelepels kaneel

1. Verwarm je oven op 200C. In een grote kom mixen we de suiker en de boter tot een créme. Klop de eieren erdoor. In een andere kom mengen we de bloem, cream of tartar, baksoda en het zout. Voeg dit langzaam aan het créme mengsel toe en ondertussen mixen we door.

2. In een kleine kom mengen we de kaneel en suiker. Draai balletjes van 2,5 cm (ongeveer 12 gram) en rol ze door de kaneelsuiker. Plaats de balletjes op de koekjesplaten die NIET zijn ingevet. Houdt 3-4 cm afstand tussen de balletjes.

3. Bak ze in de hete oven vanaf 7 minuten totdat ze goudbruin zijn. Ze zullen snel bruin worden door de kaneelsuiker maar probeer te voorkomen dat de onderkant verbrand. Haal ze na 5 minuten van de bakplaat en zet ze op je cakerooster om af te koelen en hard te worden.


                                "Bak Ze"!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...