dinsdag 28 februari 2017
Kruidige Cake met Sour Cream uit Missouri
In deze heerlijke cake zit kaneel en nootmuskaat. Hij is reuze luchtig mede door de Sour Cream!
Nodig:
152 gr boter
135 gr suiker
1 ei
1/2 theelepel vanille aroma
210 gr patent bloem
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kaneel
125 ml sour cream ( 1 bakje AH)
1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je cakevorm met papier. In een grote kom mengen we de boter en de suiker. Doe het ei en de vanille erbij. Combineer de bloem, baking soda, zout, nootmuskaat en kaneel erbij. Mix dit om en om met het botermengsel en de sour cream.
2. Schenk het beslag in je cakevorm. Neem 1 eetlepel gemengd met 1/2 theelepel suiker en strooi dit over het beslag. Zet de cake in de oven en bak hem in 40-45 minuten af. Test met een saté prikker of hij gaar is. Laat hem 10 minuten in de vorm voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen. Natuurlijk kun je minder kaneel of minder nootmuskaat gebruiken.
3. Dit beslag kun je ook goed gebruiken als je Muffins wilt bakken.
zondag 26 februari 2017
Paas-ei koekjes van Oma Conny
Deze koekjes zijn zo leuk om met de (klein)kinderen te maken. Doe er dan een lintje aan en hang ze aan de (Paas) takken. Ik heb Prunus takken gebruikt. De boom moest toch gesnoeid! Reken wel op een afkoeltijd voor het deeg van minstens een uurtje.
Nodig voor de koekjes (42-48 stuks):
115 gr zachte boter
100 gr fijne kristal suiker
1 ei
1 theelepel vanille aroma
245 gr patent bloem
Voor het glazuur:
200 gr poeder suiker
1 eiwit
1 theelepel water
Decoratie: Gekleurde hagel, parels, zilveren dragees, kleine gekleurde snoepjes etc. Zelfs kleurstof voor het glazuur is leuk.
1. Koekjes: In een kom mengen we de boter, suiker, ei en vanille tot een créme. Doe de bloem erbij tot een fijn deeg. Vorm het deeg in een mooie bal, verpak het in plastic folie en leg het 1 uur in de koelkast. (Dit kun je al doen voor de kinderen komen)
2. Verwarm je oven voor op 180C. Rol het deeg uit op je licht bebloemde werkblad. Niet te dik niet te dun. Wrijf je houten roller af en toe in met bloem zodat het niet plakt.
Met een ongeveer 6 cm Ovale of eivormige uitsteker drukken we de koekjes uit. (Ik heb een ronde uitsteker vervormd) Leg de koekjes op je bakplaat met bakpapier.
3. Gebruik een rietje om gaatjes in de koekjes te prikken. Hier kun je straks een lintje doorrijgen.
4. Bak de koekjes in 8-10 minuten af, de randjes moeten heel licht bruin zijn. Haal ze van de bakplaat en leg de koekjes op je cakerooster om hard te worden.
5. Glazuur: In een kleine kom doen we de poedersuiker, ei-wit, en water tot een gladde massa. Doe het glazuur op de koekjes op een manier die jij het fijnst cq. makkelijkst vind. Decoreer naar hartelust.
donderdag 23 februari 2017
Chocolade Banaan en Nootjes Cake uit Nebraska
Dit is een heerlijke cake waarbij je die bruine bananen die op je fruitschaal liggen kunt gebruiken.
Voorbereiding is ongeveer 20 minuten en de baktijd is een uurtje.
Nodig:
115 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 eieren
ongeveer 3 geprakte bananen (Hoe bruiner hoe beter)
65 ml melk
1 theelepel vanille aroma
280 gr patent bloem
30 gr blooker cacao
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout
80 gr gehakte gemengde nootjes.
1. In een kom mixen we de boter met de suiker tot een créme. Doe de eieren, bananen, melk en vanille erbij. Combineer de bloem, cacao, baking soda en zout. Mix dit bij het bananenmengsel en doe de gehakte nootjes erbij. Doe dit mengsel in je bakblik met bakpapier.
2. Bak de cake af in een oven van 180C. 60-65 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in je cakeblik voor dat je hem op je cakerooster zet.
Voorbereiding is ongeveer 20 minuten en de baktijd is een uurtje.
Nodig:
115 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 eieren
ongeveer 3 geprakte bananen (Hoe bruiner hoe beter)
65 ml melk
1 theelepel vanille aroma
280 gr patent bloem
30 gr blooker cacao
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout
80 gr gehakte gemengde nootjes.
1. In een kom mixen we de boter met de suiker tot een créme. Doe de eieren, bananen, melk en vanille erbij. Combineer de bloem, cacao, baking soda en zout. Mix dit bij het bananenmengsel en doe de gehakte nootjes erbij. Doe dit mengsel in je bakblik met bakpapier.
2. Bak de cake af in een oven van 180C. 60-65 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in je cakeblik voor dat je hem op je cakerooster zet.
maandag 20 februari 2017
Wit Cottage Brood voor dummies
Nodig:
450 gr sterk witte bloem 00
zakje 7 gr gist levure
40 gr gesmolten boter
1 theelepel zout
300 ml warm water
Voor de glans: 1 geklopt ei
1. Doe alle ingrediënten in een grote kom, zout aan de ene en het gist aan de andere kant. Mix tot een vrij plakkerig deeg. Gooi het dan op een bebloemd werkblad en kneed met hier en daar een beetje extra bloem tot een fijn handelbaar deeg. Gebruik hier 5 minuten voor. Lekker doorkneden.
2. Doe het deeg in een licht met olie ingesmeerde kom en dek het af met plastic folie zodat er geen lucht bij kan.
Laat het deeg op een warme plaats staan. Zeker 1 tot anderhalf tot 2 uur, of totdat het is verdubbeld.
3. Haal het deeg uit de kom op een licht bebloemd werkblad en sla de lucht eruit. Lekker even doorkneden en dan 1/3 afsnijden.
Vorm van het deeg een grote en een kleine bal. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Zet ze op
elkaar en pak een ingebloemde houten lepel en steek een gat in het midden.
4. Doe de bakplaat in een grote plastic zak en leg het geheel op een warme plek zodat het deeg kan rijzen. 35-45 minuten, langer mag ook.
5. Zet je oven op 220 C. Borstel het brood in met het geklopte ei en zet het dan in de oven.
Na 20-25 minuten moet het brood goudbruin zijn en gaar. Klop op de onderkant van het brood: klinkt het hol dan is het brood gaar.
Zet het op je cakerooster om af te koelen.
Helaas: Zoals je op de foto kunt zien is hij een beetje ingekakt. Ik moest te lang wachten voordat de oven heet genoeg was..... Maarre: Hij is heerlijk!
450 gr sterk witte bloem 00
zakje 7 gr gist levure
40 gr gesmolten boter
1 theelepel zout
300 ml warm water
Voor de glans: 1 geklopt ei
1. Doe alle ingrediënten in een grote kom, zout aan de ene en het gist aan de andere kant. Mix tot een vrij plakkerig deeg. Gooi het dan op een bebloemd werkblad en kneed met hier en daar een beetje extra bloem tot een fijn handelbaar deeg. Gebruik hier 5 minuten voor. Lekker doorkneden.
2. Doe het deeg in een licht met olie ingesmeerde kom en dek het af met plastic folie zodat er geen lucht bij kan.
Laat het deeg op een warme plaats staan. Zeker 1 tot anderhalf tot 2 uur, of totdat het is verdubbeld.
3. Haal het deeg uit de kom op een licht bebloemd werkblad en sla de lucht eruit. Lekker even doorkneden en dan 1/3 afsnijden.
Vorm van het deeg een grote en een kleine bal. Leg het op een bakplaat met bakpapier. Zet ze op
elkaar en pak een ingebloemde houten lepel en steek een gat in het midden.
4. Doe de bakplaat in een grote plastic zak en leg het geheel op een warme plek zodat het deeg kan rijzen. 35-45 minuten, langer mag ook.
5. Zet je oven op 220 C. Borstel het brood in met het geklopte ei en zet het dan in de oven.
Na 20-25 minuten moet het brood goudbruin zijn en gaar. Klop op de onderkant van het brood: klinkt het hol dan is het brood gaar.
Zet het op je cakerooster om af te koelen.
Helaas: Zoals je op de foto kunt zien is hij een beetje ingekakt. Ik moest te lang wachten voordat de oven heet genoeg was..... Maarre: Hij is heerlijk!
Chocolade Chip Brownies met walnoten uit Virginia
Stapelen maar! Deze heerlijke Brownies zijn zo gepiept, lekker makkelijk uitdelen ook.
Voor ongeveer 36 Brownies hebben we nodig:
230 gr zachte boter
600 gr fijne kristal suiker
6 eieren
1 theelepel vanille aroma
315 gr patent bloem
50 gr cacao, Blooker Amsterdam
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel poeder
185 gr chocolade chips, of stukjes
80 gr gehakte walnoten
1. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot een créme. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en dan de vanille. Combineer de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam toe aan het eierbeslag. Niet overmixen! Roer er de chocolade chips/stukjes en walnoten door.
2. Verdeel het beslag over je 2 ingevette brownie bakvormen (hema). Ik leg er ook altijd een reep bakpapier in). Bak de Browniecakes in de oven van 180C in 30-35 minuten af. Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen.
3. Snij de brownie cake in stukken, en stapelen maar!!!!!!!
Voor ongeveer 36 Brownies hebben we nodig:
230 gr zachte boter
600 gr fijne kristal suiker
6 eieren
1 theelepel vanille aroma
315 gr patent bloem
50 gr cacao, Blooker Amsterdam
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel poeder
185 gr chocolade chips, of stukjes
80 gr gehakte walnoten
1. In een grote kom mixen we de boter en de suiker tot een créme. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en dan de vanille. Combineer de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam toe aan het eierbeslag. Niet overmixen! Roer er de chocolade chips/stukjes en walnoten door.
2. Verdeel het beslag over je 2 ingevette brownie bakvormen (hema). Ik leg er ook altijd een reep bakpapier in). Bak de Browniecakes in de oven van 180C in 30-35 minuten af. Ze zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat ze 5 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen.
3. Snij de brownie cake in stukken, en stapelen maar!!!!!!!
zondag 19 februari 2017
Paas Cupcakes van Conny
Deze paas Cupcakes zijn wat aan de vroege kant, maar de kipjes van de Hema lachten naar mij en gaven mij dit idee:
Nodig voor 12 Cupcakes:
125 gr zachte boter
125 gr witte basterd suiker
2 eieren (echte)
150 gr zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
1/4 theelepel amandel aroma
Voor de deco:
50 gr zachte boter
75 gr mascarpone
200 gr poedersuiker
1 theelepel amandel aroma
paar druppels kleurstof
Paas decoratie
1. Verwarm je oven voor op 180C. Doe 12 papieren bakjes in je muffintray. Mix de boter en de suiker tot een créme. Voeg de eieren 1 voor 1 toe om en om met de bloem. Doe de melk en de amandel erbij.
2. Verdeel het beslag (ik gebruik een ijscheplepel met veer) over de cupcakebakjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Helemaal aflaten koelen.
3. Doe de boter, mascarpone, poedersuiker en aroma in een kom en mix zeer goed door. Voeg naar keuze kleurstof toe. Vul je spuitzak met vrij grote tuit en spuit mooie krullen op de afgekoelde cupcakes. Versier naar hartelust.
Mocht je liever chocolade cupcakes willen hebben, voeg dan 50 gr gesmolten donkere chocolade toe voor je het beslag gaat verdelen.
Nodig voor 12 Cupcakes:
125 gr zachte boter
125 gr witte basterd suiker
2 eieren (echte)
150 gr zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
1/4 theelepel amandel aroma
Voor de deco:
50 gr zachte boter
75 gr mascarpone
200 gr poedersuiker
1 theelepel amandel aroma
paar druppels kleurstof
Paas decoratie
1. Verwarm je oven voor op 180C. Doe 12 papieren bakjes in je muffintray. Mix de boter en de suiker tot een créme. Voeg de eieren 1 voor 1 toe om en om met de bloem. Doe de melk en de amandel erbij.
2. Verdeel het beslag (ik gebruik een ijscheplepel met veer) over de cupcakebakjes. Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Helemaal aflaten koelen.
3. Doe de boter, mascarpone, poedersuiker en aroma in een kom en mix zeer goed door. Voeg naar keuze kleurstof toe. Vul je spuitzak met vrij grote tuit en spuit mooie krullen op de afgekoelde cupcakes. Versier naar hartelust.
Mocht je liever chocolade cupcakes willen hebben, voeg dan 50 gr gesmolten donkere chocolade toe voor je het beslag gaat verdelen.
vrijdag 17 februari 2017
Amish Rozijnen Koekjes uit Pennsylvania
Overheerlijke koekjes met een zachte "gooyie" binnenkant.
Nodig voor ongeveer 30-35 koekjes:
155 gram rozijnen
250 ml water
170 gr zachte boter
400 gr suiker (ik heb licht bruine basterd gebruikt)
1 ei
1 theelepel vanille extract
420 gr patent bloem
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1/8 theelepel zout
1. In een kleine sauspan combineren we de rozijnen met het water en brengen het aan de kook. Kook door totdat je de helft van het water rest. (Water niet weggooien). Zet weg en laat afkoelen. Verwarm je oven voor op 190C.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe het ei en de vanille erbij. Combineer de bloem, baking soda, bakpoeder en het zout. Voeg dit langzaam bij het boter mengsel. Roer de rozijnen met het vocht erdoor.
3. Met gebruik van een (iets bolle)eetlepel doen we het deeg op je bakblik of koekjes plaat. Hou 5 cm afstand tussen de koekjes in.
4. Bak de koekjes in 8 á 9, sommige ovens 10 minuten, af, totdat ze beginnen te craquelleren. Haal ze voorzichtig met een spatel (ze zijn nu erg zacht!) van de plaat af en leg ze op een cake rooster.
MMMMMMMMMMMMmm......
donderdag 16 februari 2017
Ouderwetse Chocolade Cake met Koffie uit Pennsylvania
Nodig: 2 ronde losse bodem bakvormen van 23cm, bakspray en bakpapier.
280 gr patent bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels baking soda
70 gr Blooker Cacao Amsterdam
400 gr witte basterd suiker
250 ml koolzaadolie
250 ml vers gezette koffie afgekoeld
250 ml melk
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
Heerlijke vulling:
250 ml melk
5 eetlepels patent bloem
250 gr boter ( ik weet het: 1 pakje)
200 gr witte basterd suiker
1 theelepel vanille aroma (oetker)
1. Verwarm je oven op 170C. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe de olie, koffie en melk erbij. Mix op medium snelheid, tenminste 1 minuut. Doe de eieren erbij en de vanille. Mix 2 minuten. Giet het beslag, verdeeld, in je 2 gereed staande bakvormen. Bak 25-30 minuten. Test met je cake tester op gaarheid. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, daarna op je cake-rooster.
2. Ondertussen combineer je de bloem en de melk in een sauspan en kook je het tot het dik is. Bedek en zet in de koelkast.
3. In een kom meng je de boter, suiker en vanille tot een créme. Doe de afgekoelde melkmix erdoor en mix 10 minuten. Doe de helft op de 1e cake. Leg de 2e cake erbovenop en smeer de andere helft erover.
4. Versier naar hartelust!
Bak ze!
zondag 12 februari 2017
Valentijn Muffins van Conny
Voor 8 Muffins nodig:
175 gr boter
200 gr licht bruine basterd suiker
50 gr Cacao (Blooker Amsterdam)
140 gr zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
4 chocolade truffels (met wit aan de binnenkant) En door de helft gesneden)
Decoratie:
150 gr zachte boter
300 gr poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacao
8 chocolade hartjes
1. Verwarm je oven op 175-180C. Zet 8 papieren muffin bakjes in je muffin bakvorm. Smelt de boter en laat 5 minuten afkoelen. Doe de suiker, cacao en bloem in een kom en mix door elkaar. Doe de gesmolten boter en eieren erbij en mix goed om.
2. Doe een kleine hoeveelheid beslag in de papieren bakjes. Druk dan een chocolade truffel helft er in. Verdeel de rest van het beslag over alle papieren bakjes. Bak ze 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Prik met een satéprikker in de muffin. Laat afkoelen.
3. Doe de boter en de suiker in een kom, doe de vanille erbij en mix goed om. Doe een laagje van deze witte créme over de muffins. Mix nu de cacao erbij en doe dit in een spuitzak met een sterren neus. Spuit harten op de muffins en druk er dan een chocolade hartje in.
Bak Ze!
175 gr boter
200 gr licht bruine basterd suiker
50 gr Cacao (Blooker Amsterdam)
140 gr zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren
4 chocolade truffels (met wit aan de binnenkant) En door de helft gesneden)
Decoratie:
150 gr zachte boter
300 gr poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacao
8 chocolade hartjes
1. Verwarm je oven op 175-180C. Zet 8 papieren muffin bakjes in je muffin bakvorm. Smelt de boter en laat 5 minuten afkoelen. Doe de suiker, cacao en bloem in een kom en mix door elkaar. Doe de gesmolten boter en eieren erbij en mix goed om.
2. Doe een kleine hoeveelheid beslag in de papieren bakjes. Druk dan een chocolade truffel helft er in. Verdeel de rest van het beslag over alle papieren bakjes. Bak ze 15-20 minuten totdat ze gaar zijn. Prik met een satéprikker in de muffin. Laat afkoelen.
3. Doe de boter en de suiker in een kom, doe de vanille erbij en mix goed om. Doe een laagje van deze witte créme over de muffins. Mix nu de cacao erbij en doe dit in een spuitzak met een sterren neus. Spuit harten op de muffins en druk er dan een chocolade hartje in.
Bak Ze!
dinsdag 7 februari 2017
Limoen Kokosnoot Biscotti uit Illinois
Nodig:
150 gr suiker
60 ml koolzaadolie
2 grote eieren
60 ml limoensap ( 2 limoenen)
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel kokosextract (als je het kunt vinden)
245 gr patent bloem
95 gr maïzena
1 en een halve theelepel bakpoeder (oetker)
1/4 zout
85 gr gemalen kokos
1 theelepel limoen rasp
1. In een kleine kom, mengen we de suiker en de olie. Mix de eieren, limoen sap en de extracten er door. Combineer de bloem, maïzena, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam bij het eiermengsel en mix goed door. Het deeg is heel plakkerig. Mix de limoen rasp erdoor.
2. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol elk stuk deeg met bebloemde handen en met behulp van een stuk bakpapier tot een lengte van 30 cm. Leg de rollen met bakpapier en al op je bakplaat. Knip het papier een beetje bij.
3. Bak de rollen op 180C. Zo'n 20-25 minuten om harder te worden.
4. Als de rollen wat zijn afgekoeld kun je ze op de broodplank op de diagonaal in plakken van 1,5 cm ongeveer snijden. Leg de plakken op de snijkant terug op de bakplaat en bak ze op elke kant zo'n 5-6 minuten tot elke kant goudbruin is. Leg ze op je cakerooster om af te koelen. Je kunt ze vrij lang bewaren in een lucht dichte pot of container.
Kersen-bosvruchten plaat taart uit Michigan
Een makkelijke zo gepiepte plaat taart
Nodig:
230 gr zachte boter
400 gr suiker
1 theelepel zout
4 grote eieren
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel amandel extract
420 gr patent bloem
1 blik 430 gr Hak Taart vulling (AH)
Voor het suiker laagje:
160 gr poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
2 á 3 eetlepels melk
1. Verwarm je oven op 180C en spray of vet je 38x25x3 cm bakplaat/vorm in. In een grote kom mixen we de boter, suiker en zout tot een beetje crémig geheel. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed door na elke toevoeging. Doe de extracten erbij en voeg langzaam het bloem toe.
2. Smeer ongeveer 310-330 gr ( 3 cups) beslag uit in je bakvorm. Smeer dan de taartvulling erover. Voeg dan daar bovenop theelepels beslag toe. Bak het geheel in 30-35 minuten af totdat het mooi goud bruin is.
3. Laat het compleet in de bakvorm afkoelen.
4. In een kleine kom mixen we de poedersuiker en de extracten met wat melk tot de juiste dikte. Druppel nu cirkels gewijs de topping over de cake/taart.
zondag 5 februari 2017
Feestelijke Botervrije Chocolade Cake
Nodig:
2 ronde springvorm bakvormen van ongeveer 20cm diameter en ingevet en belegd met bakpapier.
190 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterd suiker
2 afgestreken eetlepels cacao (14 gr) Blooker Amsterdam
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder ( Oetker)
2 eetlepels Golden Syrup (AH)
2 eieren (l)
150 ml zonnebloem olie
150 ml melk
Voor de bovenlaag:
200 gr witte chocolade
150 ml ongeslagen slagroom
125 gr mascarpone
Ik heb de ster gemaakt met Cake en taart vulling Salted Caramel van Oetker (AH)
1.Verwarm je oven op 180C.. Zeef de droge ingrediënten in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg dan de siroop, eieren, olie en melk toe. Mix met je handmixer en giet het beslag in je 2 gereedstaande bakvormen.
2. Bak 25-30 minuten, totdat je caketester er schoon uitkomt. Zet ze op je cake rooster en laat afkoelen.
3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verhit de slagroom in een pan maar niet kokend. Giet dit over de chocolade en roer totdat alles is gesmolten.
4. Na iets te zijn afgekoeld roer je de mascarpone erdoor totdat het goed is gecombineerd. Zet weg totdat het dik is geworden.
5. Giet de helft op de eerste cake. Zet de 2e cake er bovenop en giet dan de 2e helft van het chocomengsel erover. Versier naar hartelust!
Geboorte Cupcakes met naam
Cupcakes v.a. 2,- euro per stuk. Versierde Cupcakes zoals op de foto met naam, 2,50 per stuk. Afname v.a. 6 stuks. P>M> op Conny Bakes facebookpage.
Ingrediënten:
Vanille of amandel met Mascarpone topping
vrijdag 3 februari 2017
Conny's Cholla Brood uit de Kitchencourtlane Bakery
Zalig zoetig licht witbrood
hou rekening met rijstijden: 3 tot 4 uur
Nodig:
500 gr Sterke witte bloem 00
10 gr zout
25 gr witte basterd suiker
10 gr gist (in 1 zakje zit 7 gr)
30 gr ongezouten zachte boter
2 eieren (m) geklopt en 1 voor de glans
50 ml warme melk
ongeveer 180 ml koel water (maar ik gebruik niet alles)
1. Doe de bloem in een grote kom. Zout en suiker aan de ene kant en het gist aan de andere kant. Doe de boter erbij. Dan de twee eitjes en de melk. Dan de helft van het water. Begin te roeren met je vingers. Voeg kleine beetjes water toe tot je een soepel deeg hebt. Gebruik het deeg om de kom schoon te maken en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad.
2. Kneden. 8-10 minuten op zijn minst. Totdat je een heerlijk deeg hebt wat goed aanvoelt. Doe rustig aan met de bloem.
3. Leg het deeg in een licht met olijfolie ingevette schone kom, bedek het met een theedoek en zet het op zijn minst 3 uur op een warme plek.
4. Leg bakpapier op je bakplaat. Kneed het deeg om en om zodat de lucht eruit is. Verdeel het deeg in 3 strengen van 30 cm ongeveer en maak er een vlecht van.
5. Leg het op je bakplaat, doe er een plastic tas omheen en zet het op een warme plek. Op zijn minst 1 uur.
6. Bestrijk de Cholla met een geklopt ei en zet hem dan in je voorverwarmde oven van 200C. 20-25 minuten, maar pas op! Omdat er suiker in zit en een geklopt ei als glans kan de Cholla snel verbranden. Blijf erbij!
7. Het brood is gaar als je op de bodem klopt en het vrij hol klinkt.
donderdag 2 februari 2017
Makkelijke Biscotti á la Conny
Heerlijk bij een kop thee of koffie óf dopen in een zoete wijn.
Nodig:
250 gr patent bloem plus extra voor je werlblad
1/2 theelepel bakpoeder
250 gr basterd suiker
2-3 medium eieren (geklutst)
200 gr ontvelde hazelnoten grof gehakt
125 gr dadels, steentje eruit en in grove stukken gehakt
fijne rasp van 1 citroen
1. Als alle noten en dadels zijn gehakt en gesneden: verwarm je oven op 160C. Leg bakpapier op je bakplaat.
2. Mix de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Roer de eieren beetje voor beetje toe en zorg er voor dat het goed is opgenomen na elke toevoeging. Blijf doorgaan tot je een stevig deeg hebt. Je hebt misschien niet eens de hele kom ei nodig. Het deeg mag niet plakkerig zijn.
3. Doe nu alle ingrediënten erbij: noten, dadels, citroenrasp. Mix goed om met je handen totdat alles is gecombineerd.
4. Leg het deeg nu op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed heel goed om en om. Verdeel het door de helft.
5. Rol elk stuk deeg uit tot een rol met een diameter van 4cm. Leg de beide rollen nu op je bakplaat met bakpapier met 5 cm afstand want het loopt uit. Bak de rollen 30-35 minuten.
6. Laat de rollen 10 minuten afkoelen en hard worden op de bakplaat. Leg de rollen dan op je broodplank en snij op de diagonaal (zoals je stokbrood snijdt) plakken van 2-3 cm dik.
7. Leg de plakken met de gesneden kant op de bakplaat en zet 10 minuten terug in de oven. Draai de plakken dan om en bak ze nogmaals 10 minuten. Laat ze helemaal afkoelen.
Je kunt ze in een luchtdichte container bewaren.
woensdag 1 februari 2017
Pindakaas Koekjes met zoute pinda's
Oh, lekker hoor! En niet eens zo moeilijk om te maken, sorry bakken. Het deeg heeft een uurtje chillen nodig maar dat is het wel.
Nodig:
115 gr zachte boter
105 gr donkerbruine basterd suiker
100 gr gewone of fijne kristal suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
120 gr chunky (met stukjes) pindakaas
210 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baking soda
75 gr grof gehakte zoute pinda's
1. In een grote kom mixen we de boter met de suikers, eieren en vanille tot een créme. Roer de pindakaas erdoor tot alles goed is gecombineerd.
2. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en roer dit bij het suikermengsel. Roer de gehakte pinda's erdoor. Dek het af en zet het 1 uur in de koelkast.
3. Verwarm je oven op 175C. Spray je bakplaten in. Draai van het deeg balletjes ter grootte van walnoten. (ong. 16-17 gr.) en leg ze op je platen. 4 cm afstand houden. Druk met de tanden van een vork de balletjes iets plat. Bak 8-10 minuten. (Ken je oven!) Afkoelen en hard worden op je cakerooster. Voor ongeveer 50 koekjes.
"Bak Ze"!
Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook Page te "LIKEN" !!!
Abonneren op:
Posts (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...