dinsdag 28 februari 2017

Kruidige Cake met Sour Cream uit Missouri


In deze heerlijke cake zit kaneel en nootmuskaat. Hij is reuze luchtig mede door de Sour Cream!

Nodig:
152 gr boter
135 gr suiker
1 ei
1/2 theelepel vanille aroma
210 gr patent bloem
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kaneel
125 ml sour cream ( 1 bakje AH)

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je cakevorm met papier. In een grote kom mengen we de boter en de suiker. Doe het ei en de vanille erbij. Combineer de bloem, baking soda, zout, nootmuskaat en kaneel erbij. Mix dit om en om met het botermengsel en de sour cream.

2. Schenk het beslag in je cakevorm. Neem 1 eetlepel gemengd met 1/2 theelepel suiker en strooi dit over het beslag. Zet de cake in de oven en bak hem in 40-45 minuten af. Test met een saté prikker of hij gaar is.  Laat hem 10 minuten in de vorm voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen.  Natuurlijk kun je minder kaneel of minder nootmuskaat gebruiken.

3. Dit beslag kun je ook goed gebruiken als je Muffins wilt bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...