vrijdag 13 juli 2018

Makkelijke Kokosnoot Cake van Conny




Dit is een recept uit 1950! En hij doet het nog steeds goed!

Nodig:
225 gr patent bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)
mespunt zout
175 gr zachte ongezouten boter
175 gr witte basterd suiker
3 eieren (L)
1 zakje geraspte Kokos (Conimex)
2 eetlepels lactose vrije melk (of gewone)
een paar druppels kokos essence, of als je dat niet hebt: 1 theelepel vanille extract



01) Verwarm je oven voor op 170C. Spray en beleg je cakevorm met bakpapier. In een grote kom zeven we de bloem, bakpoeder en zout.

02) In een andere kom mixen we de boter en de suiker. Dan mixen we 1 voor 1 de eieren erdoor. Mix het bloemmengsel, geraspte kokos en melk erdoor met een gewone lepel. Doe het extract of essence erdoor.

03) Giet het mengsel in je cakevorm en bak de cake in 1 uur en 20-30 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat 5 minuten staan voordat je hem op een cakerooster laat afkoelen.

Mijn tip: Voor een andere smaak doe je bij stap 1:  
2 eetlepels cacao poeder. Mocht het beslag iets te droog zijn doe er dan nog wat melk bij.

                          "Bake My Day"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...