donderdag 1 januari 2015

Chai Cupcakes

Chai Cupcakes

Een dubbele dosis van een kruidig mengsel wat ook wel voor thee wordt gebruikt. Het zit zowel in de cupcake én de crème en combineren zo de beste smaken van het seizoen, in dit nieuwe jaar 2015.

Voor 12 cupcakes hebben we nodig:

1/2 theelepels van elk :  gemalen gember/kaneel/kardamom/en gemalen kruidnagel/en 1/8 theelepel peper. Dit doen we in een bakje en zetten het even weg.



115 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker 
1 groot ei
1/2 theelepel vanille extract
195 gr cakemeel
1 en een halve theelepel bakpoeder Dr Oetker
1/4 theelepel zout
130 ml melk

Voor de crème:
85 gr zachte boter
480 gr poedersuiker
3/4 theelepel vanille extract
3 tot 4 eetlepels melk

* We verwarmen de oven voor tot 180C. En we zetten 12 stevige wat hoge cupcake vormpjes in je muffintray.

* We hebben al in een kleine kom de kruiden gemixed.

* In een grote kom mixen we de boter en de suiker totdat het licht en pluizig is. Nu mengen we het ei en de vanille erbij. Combineer de cake meel, met de bakpoeder, zout en 1 en een halve theelepel van het kruiden mengsel. De rest hiervan bewaren we voor de crème. Voeg dit meelmengsel om en om met de melk toe aan het botermengsel, totdat alles goed is gecombineerd.

* Vul de stevige wat hoge cupcakebakjes 2/3 vol. Bak ze in ongeveer 25 minuten af of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze op een cakerooster volledig laat afkoelen.

* De cupcakes moeten koud zijn anders smelt de crème eraf.

* In een grote kom mixen we de boter zacht en voegen de poedersuiker, vanille, en het resterende kruidenmengsel totdat het mooi is gecombineerd. Voeg genoeg melk toe totdat een fijne crème is ontstaan met de juiste stevigheid. Doe de crème in een spuitzak met een mooie rosetten tuit en spuit de cupcakes op. Strooi er voorzichtig wat gemalen kaneel over. Mocht je iets uitschieten, blaas het dan weg. Drink er een heerlijke mok thee bij!

                                 "Veel Bakplezier"!!!!

Conny Bakes kun je ook volgen op mijn Facebook Page! Vergeet niet te "liken".
Hier kun je ook je bestellinkjes doorgeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...