vrijdag 2 januari 2015

Chocolade Taartje

Chocolade Taartje


Heerlijk hoor, om weer eens een chocolade taartje te bakken! En eigenlijk niet eens zo moeilijk!

Nodig:
50 gr cacoa poeder ( Blooker Amsterdam)
6 eetlepels kokend water
3 grote eieren
50 ml melk
175 gr zelfrijzend bakmeel
1 bolle,dus niet afgestreken) theelepel bakpoeder (oetker)
100 gr zachte boter
275 gr fijne kristal suiker

Voor de chocolade crème en de vulling:
3 eetlepels abrikozen jam
150 gr donkere Delicata chocolade reep
150 ml slagroom

* Spray en bekleed je 2 ronde bakvormen  (18 cm) met bakspray en bakpapier.
* Verwarm je oven voor op 180C.
* Mix, in een grote kom, de chocoladepoeder met kokend water en roer even. Doe dan alle andere ingrediënten erbij en mix totdat alles goed is gecombineerd en je een glad beslag hebt.
*Verdeel het beslag over je 2 bakvormen, zo gelijk mogelijk en bak de taartjes in 25-30 minuten af. Check met een tandenstoker of ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen en haal ze dan uit de bakvormen. Haal het bakpapier eraf en laat ze verder op je taart rooster afkoelen.
* Nu gaan we de abrikozen jam in een klein pannetje verwarmen en smeren de bovenkanten van de taartjes in. Nu kun je ook bepalen welke straks het basis taartje en het boven taartje wordt. Zet weg.
* Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze samen met de slagroom over een vuurvaste schaal (kom) (au bain Marie) over een pan met zacht bubbelend water. Zo'n 10 minuten. Roer heel af en toe.
* Haal de schaal (kom) van de pan met water en roer totdat de chocolade complete is gesmolten en het een egale mooie massa is. Laat het mengsel nu afkoelen totdat het bijna wat harder begint te worden.
* Sandwich de taartjes nu samen met een chocolade laag bovenop de abrikozen jam. Gebruik een klein palet mes om een mooi golvende chocolade laag op het taartje te verkrijgen.
* Zet het taartje op een koele plek totdat je hem wilt serveren (eten, snoepen).
Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te "Liken"!
Hier kun je ook je bestellingkjes doorgeven.

                           "Veel bak plezier"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...