vrijdag 9 september 2016

De allerlekkerste Brownies ooit! Uit de Kitchencourtlane Bakery


O.k. Deze brownies nemen heel veel tijd in "beslag". Echter, ze zijn het helemaal waard. Laat je niet afschrikken door de lengte van het recept. Als je het goed leest kunnen deze brownies niet mislukken. Je kunt ze natuurlijk ook bij mij bestellen!

Nodig:

185 gr ongezouten boter
185 gr goede donkere chocolade
85 gr patent bloem
40 gr cacao poeder (Blooker)
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
3 eieren (L)
275 gr licht bruine basterd suiker

1. Snijdt 185 gr boter in blokjes en doe ze in een glazen kom. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze bij de boter. Smelt ze samen "au bain Marie".  Roer even goed om. Zet weg en laat afkoelen.

2. Verwarm je oven op 180C. (ken je oven). Neem een brownie bakblik of een vierkant cakeblik van 20x20 cm. Knip je bakpapier er overdwars in, dan kun je de brownie er goed uitliften als hij gebakken is en afgekoeld. Zeef 85 gr bloem met de cacao in een kom.

3. Hak de witte en de melk chocolade in stukjes maar niet te klein. Doe nu 3 eieren in een grote kom en voeg de suiker toe. Mix dit op de hoogste snelheid. 5-8 minuten. Dan heb je een heerlijke 'schuimige créme.  Giet hier de afgekoelde gesmolten chocolade/boter bij. Vouw met een siliconen spatel heel erg voorzichtig in een 8 beweging alles goed om. Vergeet niet dat je net een heleboel lucht in het beslag hebt geslagen dus roer dit er nu niet uit.

4. Zeef (jep, weer) de bloem en cacao over het beslag en vouw weer heel voorzichtig om en om. Als je denkt dat het goed is schenk het dan in je bakvorm. Bak de Brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Als de brownie een beetje trilt in het midden zet hem dan nog 5 minuten in de oven.

5. Laat de brownie compleet in de bakvorm afkoelen. Til de brownie met het papier omhoog en snijdt ze in blokjes.

Oe. Wat lekker.

                               "Bak Ze" !!!

Vergeet niet Conny Bakes te liken op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...