donderdag 21 september 2017

Banaan-Kokos Cake uit de Kitchencourtlane Bakery


Ik had nog 3 donkerbruine bananen in de fruitmand liggen en dacht laat ik een heerlijke cake ervan bakken. Maar dan ook wat gemalen kokos door het beslag heen! Evt. kun je er ook gehakte Pecan nootjes in doen.
Voorbereiding: 15 minuten, Bakken: 45-50 min. plus afkoelen. Dikke plakken snijden!

Nodig:
115 gr boter
200 gr suiker
2 grote eieren
3 medium geprakte bruine bananen
1 theelepel vanille extract
280 gr zelfrijzend bakmeel
125 ml karnemelk
2 eetlepels geraspte kokos (Conimex)
evt. handje gehakte Pecan nootjes
Bestrooien met Kokos chips (Noten zaak)

1. Bekleed je cakeblik met baukje spray en bakpapier. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven)

2. In een grote kom mengen we de boter met de suiker totdat het licht en vederlicht is. Doe de eieren erbij. Doe de geprakte bananen en de vanille erbij. Doe om en om met het bakmeel, de karnemelk en  de kokos en mix goed door na elke toevoeging. Vouw de Pecan nootjes (als je die gebruikt ) erdoor.

3. Giet het beslag in je cakevorm en schraap de kom leeg. Bak de cake af in 45-55 minuten af en check met een satéprikker of de cake gaar is. Af laten koelen: eerst 10 minuten in de cakevorm zelf, daarna op je cake rooster zetten. De cake kan worden ingevroren.

4. Bestrooi met Kokos chips.

                                   Bak Ze!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...