vrijdag 15 september 2017

Pompoenveld Cake uit Wisconsin

Heerlijk Pompoen (brood) Cake met Pecan nootjes.
Dikke plakken snijden en een laag volle boter erop!

Nodig:

200 gr witte basterd suiker
400 gr verse pompoen, gekookt en geprakt, dit wordt dan (netto 260 gr)
125 ml zonnebloem olie
125 ml water
2 grote eieren

260 gr patent bloem
1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
3/4 theelepel zout
1 en een halve theelepel Pompoen of Koekkruiden
of: een 1/2 theelepel van elk kaneel nootmuskaat en kruidnagel
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
60 gr gehakte pecan nootjes
Evt. kun je er een handje rozijnen door doen

1. Verwarm je oven voor op 175C. (ken je oven)
Spray je gewone cakeblik in met baukje of boter en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem eruit.

2. Doe de eerste 5 ingrediënten in een grote kom en mix. Combineer de bloem, baking soda, zout, kruiden en de bakpoeder. Mix dit langzaam bij het pompoenbeslag. Mix even goed door. Roer er dan met een lepel de pecan nootjes door.

3. Bak de cake in 70-80 minuten af, of, totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in je cakeblik afkoelen voordat je hem verder laat afkoelen op je rooster.



Pompoen kruiden:

4 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel mixed spice ( indien verkrijgbaar)


                              Bakken Maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...