maandag 17 juni 2019

Bramen Brood



Nodig: Cakeblik, bakpapier, baukje bakspray
Prep: 15 min. Bakken 40-45 minuten plus afkoelen
Voor ongeveer 12 plakken:

Nodig:
1. 210 gr patent bloem
2. 85 gr volkoren meel
3. 100 gr suiker
4. 1 en een halve theelepel Oetker bakpoeder
5. 1/2 theelepel zout
6. 1/4 theelepel baksoda (Arm & Hammer)

1) 2 grote ei witten
2)  1 groot ei
3) 125 ml melk
4) 2 x 125 ml sour cream (AH)
5) 125 gr appelmoes
6) 125 ml koolzaadolie
7) 2 theelepels vanille extract

1 doosje bramen uit de vriezer van AH NIET ontdooid.

1. Verwarm je oven voor op 175-180C ( Ken je oven). Mix de eerste 6 ingrediënten. In een andere kom mixen we de eiwitten, het ei, melk, sour cream, appelmoes, olie en vanille totdat het is gecombineerd. Doe dit bij het bloemmengsel en roer dan tot het nét is gecombineerd. Vouw de bramen er voorzichtig doorheen.

2. Giet het beslag in je gereedstaande cakeblik. Bak het geheel in 45-50 minuten af. Of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je het op je rooster zet. Snij dikke plakken met een laag gezouten roomboter erover. (Die Franse). ( Beurre de Baratte van Le Gall) Gewoon bij AH.

3. Je kunt er evt. ook nog een doosje frambozen bij gooien bij einde stap 1.


                            "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...