maandag 16 december 2019

New York Kaneel Karnemelk Cake met Pompoen kruiden en Blauwe Bessen



Prep: 15 min. Bakken 45 minuten ong.plus afkoelen.
Dit recept is voor 1 cake maar als je het verdubbeld dan krijg je er: 2! ! Cake is voor ong. 12 plakjes

Nodig:
58 gr ongezouten zachte boter
200 plus 70 gr witte basterd suiker
1 groot ei, op kamer temperatuur
280 gr gewone patent bloem, maar kan ook met volkoren meel
1 theelepel bkpoeder (Oetker)
1/2 theelepel Baking soda (AH)
1/2 theelepel zout
 250 ml karnemelk
1/2 eetlepel kaneel poeder en 1/2 eetlepel pompoen kruiden poeder

Doen:

1. Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven). Beboter of spray je blik in met Baukje bakspray en beleg het met bakpapier.

2. In een grote kom mixen we de boter, 200 gr suiker en het ei tot een créme. Combineer de bloem, bakpoeder, baking soda en het zout. Voeg dit bij het eiermengsel, om en om met de karnemelk. In een klein kommmetje combineren we de 70 gr suiker met de kaneelpoeder en de pompoen kruiden.

3. Giet 1/3 van het beslag in je cakeblik. Strooi er 1/3 van de suiker/kaneel mix erover heen. Herhaal de lagen. Ik snij nu meestal "sneetjes" in de cakevorm, maar is niet nodig. Bak het geheel af in je oven. Ongeveer 45-50 minuten. Niet te heet! Of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de cakevorm zitten voordat je hem op je cake rooster laat afkoelen.

Tip: Als je cake te donker wordt doe er dan een velletje aluminiumfolie over.

                           "Bak Ze!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...