zondag 25 januari 2015

Stephanie's Kokosnoot Créme Cake

Stephanie's Kokosnoot Créme Cake

Deze cake heeft de tijd nodig. Reken zeker alvast op 2 uur in de ijskast. Daarbij 45 minuten baktijd en voorbereiding, plus wacht tijden.
Zeker 12 mensen kunnen er van snoepen (misschien meer zelfs)

Nodig: 1 Brownie vorm (Hema), bakpapier en baukje spray.

6 eiwitten ( de dooiers mogen weg)
165 gr boter
270 gr suiker
250 ml kokosmelk of 1 flesje Improba (250ml)
125 ml melk
2 theelepels vanille extract
250 gr Cake meel (hoeft geen dure te zijn)
2 en een 1/2 theelepels bakpoeder (oetker)
1 theelepel zout

Voor de Siroop:
250 ml kokosmelk ( 1 flesje Improba)
1 blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk (397 gr)

Voor de bovenlaag:
235 gr slagroom
35 gr of 3 eetlepels poedersuiker
1/4 theelepel vanille extract
Gemalen of stukken gedroogde kokosnoot
Versier attributen


* Doe de eiwitten in een grote schone glazen schaal en zet ze 30 minuten weg. Ondertussen doen we in een andere kom de boter en de suiker en mixen we totdat alles goed is gecombineerd. Combineer de kokosmelk, melk en vanille. Combineer de cakemeel, bakpoeder en zout.  Voeg alles om en om samen.
* Met schone mixers mixen we de eiwitten in de glazen kom samen totdat zachte pieken ontstaan, dit vouwen we rustig door het cake mengsel.
*Inmiddels hebben we de bakvorm voorzien van de benodigheden en vullen we het met het cakemenhsel.
* We hadden de oven alvast voorverwarmd tot 180C en bakken de cake in 40-45 minuten af. Hij moet nu ontzettend omhoog komen. (niet schrikken) Zet het cakeblik als hij klaar is op een cakerooster.
* Prik gaten in de cake, ongeveer 2 cm apart. Combineer de siroop ingrediënten en giet dit voorzichtig en langzaam over de gaatjes en de cake. Geef de cake de tijd om het goed te absorberen. Laat de cake 30 minuten rusten en zet hem afgedekt voor 2 uur in de ijskast. (ik had er geen tijd meer voor en heb hem 1 nacht in de ijskast laten staan).
*In een grote schone vetvrije kom slaan we de slagroom met schone mixers totdat het net begint te pieken. Doe dan de poedersuiker erbij en de vanille.
Mix verder totdat het stevig is. Smeer dit met een paletmes over de cake en strooi er dan kokos overheen.



Versier naar hartelust, voor of nadat je het in blokken hebt gesneden.

                                        Veel bakplezier!!!

Deze Cake is voor Stephanie, die morgen jarig is!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...