Chocolade Sinaasappel Thee Cake van Conny
Nodig:
175 gr gezouten boter
175 gr fijne kristal suiker
de rasp van een grote sinaasappel
3 grote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gemalen amandelmeel
3 eetlepels Engelse Marmalade
50 gr donkere chocolade stukjes
* Verwarm je oven voor tot 170C. Spray je cakeblik in en/of beleg met bakpapier.
* Meng de boter met de suiker totdat het smeuïg is.
* Voeg de sinaas rasp toe, sla er dan 1 voor 1 de eieren doorheen en 1 eetlepel van het bakmeel.
* Zeef de rest van het bakmeel er voorzichtig doorheen. Gebruik een grote metalen lepel. Kruimeltje zout, de amandelmeel, de maramalade en de chocolade, voorzichtig roeren we het mengsel om.
* Lepel het in je gereed staande cakeblik en egaliseer de bovenkant een beetje.
* Bak het geheel nu 40-45 minuten, totdat het mooi bruin is geworden. Nu doen we er een stuk aluminium over de cake zodat hij niet verbrand en bakken hem nog zo'n 20 minuten.
* Laat de cake in de cakevorm 10 minuten zitten. Zet hem daarna op een cake rooster om verder af te koelen.
* Laat de cake, voordat je er lekkere dike plakken van snijdt, goed afkoelen.
"Veel Bakplezier"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten