maandag 7 december 2015

Gember - doodle koekjes uit de Kitchencourt Lane Bakery

,

Origineel een recept uit Canada, maar een beetje aangepast aan onze smaak.

Nodig: Koekjes plaat(ten) voor ongeveer 60 koekjes

165 gr zachte boter
300 gr fijne kristal suiker, verdeeld
100 gr licht bruine basterd suiker
1 ei (L)
145 gr Maple Syrup
455 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
3/4 theelepel kaneel poeder
1/2 theelepel gember poeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel cream of tartar (optioneel)
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat

1. In een grote kom mengen we de boter met 100 gr witte en de bruine suiker tot een créme. Mix het ei en de maple syrup erdoor. In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, 1/2 theelepel kaneel, gember, zout, cream of tartar en nootmuskaat. Mix dit langzaam bij het eimengsel.

2. Verwarm je oven voor op 180C. In een kleinere kom mengen we de rest van de suiker en kaneel. Draai balletjes van ongeveer 15 gram elk en rol ze in het suiker mengsel. Houdt 2,5 cm afstand als je ze op je koekjesplaat legt. Bak ze 10-15 minuten of totdat ze lichtbruin zijn. Leg ze op je rooster om af te koelen.

3. Als je wilt kun je ze invriezen in een vriesdoos. Of doe ze in een mooie glazen pot met een strik erom heen en geef ze kado!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...