zaterdag 5 december 2015

Kerstboom Brownies van Lars!



Het is nog geen kerst, maar hier is alvast even een leuk kerst recept om alvast in de juiste sfeer te komen, aldus Lars !

Nodig voor 8 grote Brownies: 1 bakvorm 30x23 cm ongeveer.

165 gr zachte boter
120 gr donkere chocolade reep in stukjes
3 eieren (L)
400 gr fijne kristal suiker
1/4 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
140 gr patent bloem

Voor de icing:
75 gr zachte boter
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
225 gr poedersuiker ( in een bus zit 250gr)
Voedselkleur (groen voor de slingers)
Versiering: diverse gekleurde parels

1. Verwarm je oven op 180C. Spray en beleg je bakvorm overdwars met bakpapier, ook de zijkanten.
2. We smelten de boter en de chocolade "au bain Marie". Zorg er voor dat de onderkant van het glas het water niet raakt, anders wordt de chocolade bitter. Laat iets afkoelen.
3. In een grote kom mixen we de eieren, suiker en zout.
Roer de vanille en de chocolade erdoorheen. Dan beetje bij beetje de bloem erbij doen. Mix even goed om.
4. Giet het mengsel in je gereedstaande bakvorm. Vergeet de hoekjes niet. Bak het geheel in 25-30 minuten af totdat de zijkanten van de cake ruimte krijgen. Laat de brownie afkoelen in de bakvorm en zet hem dan, als je voorzichtig het papier eraf hebt gehaald, op je cakerooster.
5. Ondertussen heb je de icing gemaakt en in een spuitvorm met klein spuitmond gegoten.
6. Als alles is afgekoeld kun je, of de kerstboompjes uitsnijden uit de grote brownie of kerstboompjes op de vierkanten spuiten en decoreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...