Vandaag gaan we lekker Brownies bakken! Succes verzekerd, dat kan ik u vertellen!
Nodig:
400 gr suiker
80 gr cacao
250 ml koolzaadolie
4 grote eieren
60 ml melk
210 gr patent bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
50 gr gehakte chocolade stukjes
95 gr gehakte walnootjes, door de helft gedeeld
200 gr Lonka Caramels
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
1. In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten. Combineer de bloem, zout en bakpoeder. Voeg dit geleidelijk toe aan het eiermengsel totdat alles goed is gemengd. Vouw de chocostukjes en walnootstukjes er doorheen.
2. In een ingevette ovenschaal van ongeveer 30 x 23 cm lepelen we 2/3 van het beslag. Bak dit in je voorverwarmde oven van 180C voor 12 minuten.
3. In een grote sauspan ondertussen smelten we de caramels in de gecondenseerde melk op een laag vuur totdat de caramels zijn gesmolten. Giet dit over de eerste Brownie laag. Strooi er de rest van de walnootjes door.
4. Laat eetlepels van de rest van het beslag boven op deze laag vallen. Roer met een mes krullen erdoor.
5. Bak de Brownie nu in 30-35 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. (Niet overbakken hoor! Brownies moeten "sticky" zijn)
De klant was zeer tevreden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten