donderdag 18 mei 2017

Chocolade en Vanille Poppy Plaattaart uit de Kitchencourtlane Bakery



Dit is een variatie op een simpele chocolade traybake. Het is weer eens wat anders....

Nodig:
4 afgestreken eetlepels cacao poeder (blooker amsterdam)
4 eetlepels heet water
225 gr zachte boter
225 gr witte basterd suiker
275 gr zelfrijzend bakmeel
2 afgestreken theelepels bakpoeder (oetker)
4 grote eieren
1 eetlepel melk
1 theelepel blauw maanzaad (poppy seeds)

Doen:
Verwarm je oven op 180C. Beleg je bakvorm van 30x23 cm ongeveer met bakpapier. ( eerst even insprayen met Baukje bakspray). Doe de cocao bij het water en roer goed om.

Doe alle ingrediënten, behalve de cacao, bij elkaar. Mix goed om en doe 1/3 in een schone kom. In de eerste kom doen we de cacao mix erdoor. Mix goed om.

Doe eerst de chocolade mix in je bakvorm en doe dan klodders vanille mix er boven op. Je kunt nog verder door roeren, dan krijg je een marmer effect.

Bak de cake in 35-40 minuten af, of, totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat eerst in de bakvoorm afkoelen voordat je hem op een cake rooster zet.

Versier naar eigen keuze, b.v. botercréme e.d.  Snij hem dan in blokjes. Ik heb hem zo gelaten. Lekker bij een kop thee, of koffie!

                                  "Bak Ze Maar Weer"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...