vrijdag 6 oktober 2017

Pompoen-Walnoot Cake uit New Hampshire



Home-style New England Food. Serveer, als het kan warm met een warme drank erbij.
Dit recept is voor 2 cakes dus 1 in de vriezer of als kadootje.

Ingrediënten:

55 gr havermout
1/4 theelepel suiker
1/8 theelepel kaneel poeder

Voor de Cake/bread:

400 gr blokjes pompoen (ah) koken en pureren
4 grote eieren
150 ml Koolzaadolie
150 ml water
400  gr suiker
300 gr vloeibare honing
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
500 gr patent bloem
2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 en een 1/2 theelepel zout
1 en een 1/2 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kruidnagel
1/2 theelepel gember poeder

85 gr grof gehakte walnoten (Even in een koekenpan roosteren)

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180 gr. In een kleine braadpan combineren we de havermout, suiker en kaneel. Rooster het een beetje over een laag vuurtje. 4-5 minuten ongeveer. Haal het pannetje van het vuur en zet weg.

2. In een grote kom mengen we de pompoen, de eieren, olie, water, suiker, honing en vanille totdat alles goed is gecombineerd. In een andere kom mengen we de bloem, baksoda, zout en de kruiden. Voeg dit langzaam bij het pompoen mengsel. Vouw de licht geroosterde walnootjes erdoor.

3. Vul nu je (met baukje bakspray ingespoten en met bakpapier bekleed) 2 cakevormen. Pak nu je geroosterde havermout en strooi dit over de beide cakes.

4. Bak de cakes af in 60-70 minuten. (Ken je oven) Of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in je cakevorm staan voordat je ze op je cakerooster zet.

                              Bak Ze !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...