vrijdag 2 februari 2018

Aziatische Bief en Groente Soep uit Oregon



Ik heb een soepje gemaakt naar een Koreaans-Amerikaans recept. En het is werkelijk om op te vreten zo lekker.

Prep: 30 minuten - Koken en sudderen 1 en 3/4 uur

Nodig:
Een mooie grote lap Iers rundvlees (sucade ofzo) in dobbelstenen gesneden
1 eetlepel koolzaadolie
500 ml water
500 ml rundvlees bouillion
60 ml soya saus
6 bosuitjes gesneden
2 knoflookjes, geperst
1 eetlepel geraspte verse gember
2 theelepel sesam olie
1/4 theelepel cayennepeper
130 gr. gesneden champignons
120 gr. zakje Julliene wortel
ong. 65 gr gesneden pak soi
( evt. als je het kunt vinden, bieslook bloesem)
Rijst

Ik heb de suiker (3 eetlepels) eruit gelaten.

1. In een braadpan bruineren we de beef. Uitlaten lekken. Doe water, bouillion, (klein scheutje sherry als je wil) het rundvlees, soya saus, uien, evt. suiker, knoflook, gember, sesamolie en cayenne in een soeppan. Breng aan de kook, zet het gas laag doe de deksel erop en laat het 1 uur pruttelen.

2. Roer de champignons, julienne en pak soi erdoor. Deksel erop en een kleine 20-30 minuutjes laten pruttelen. Kook ondertussen wat rijst. Pandan ofzo. Kijk op het pak voor de gebruiksaanwijzing.

3. Verdeel de rijst over 6 soepkommen.  Lepel daar de soep overheen. Versier evt. met bloesem.

                                         Huppekee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...