Voor 16 repen of blokjes:
Nodig:
115 gr boter in blokjes
115 gr pure chocolade in grove stukjes
2 grote eieren, licht geklopt
100 gr suiker
1 theelepel vanille aroma
140 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/4 theelepel zout
Voor het krokante bovenlaagje:
28 gr gesmolten boter
110 gr licht bruine basterd suiker
85 gr kokos (conimex)
50 gr gehakte pecan nootjes
2 eetlepels siroop (b.v. golden syrup van Lyle's)
2 eetlepels melk
1. Verwarm je oven voor op 180C. Hak de nootjes. (Optioneel). Smelt de boter en de chocolade in een pannetje of de magnetron. Roer om, koel af. In een grote kom mengen we de eieren en de suiker. Roer de vanille en chocolade mengsel erdoorheen. Combineer de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit langzaam bij het chocolade mengsel.
2. Giet het beslag in je met baukje ingespoten en met bakpapier bekleedde muffin bakvorm. (hema) Bak 18-22 minuten, totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Let op: Niet overbakken!
3. Voor het bovenlaagje combineren we de boter en de bruine suiker in een grote kom. Doe de kokos, pecans, siroop en de melk erin. Mix goed om. Laat er lepels van dit mengsel op de nog warme brownie vallen en smeer dit goed uit.
4. Zet de brownie nog 4 á 5 minuten in de hete oven tot het ietsje bubbelt. Laat afkoelen. Haal uit de vorm, laat het verder afkoelen op een cake rek. Snij in blokjes of repen.
"Bak Ze"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten