Nodig:
185 gr ongezouten boter
185 gr donkere chocolade 70%
85 gr patent bloem
40 gr cacao poeder (Blooker)
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
3 eieren (L)
275 gr licht bruine basterd suiker
handje gehakt gemengde nootjes
1/4 theelepel chili poeder mag meer naar smaak
1) snij de boter in blokjes en doe dit in een glazen kom. Breek de chocolade in stukken en voeg toe bij de boter. Laat het au bain Marie smelten, roer goed om zet weg en laat afkoelen.
2) Verwarm je oven op 180C. Neem een Brownie bakblik (Hema) of een vierkant cakeblik van 20x20.
Bekleed je vorm met bakspray (baukje) en bakpapier. Zeef de bloem en de cacao in een kom.
3) Hak de witte en de melk chocolade in stukjes, maar niet te klein. Doe 3 eieren in een kom en voeg de suiker toe. Mix dit op hoge snelheid. 5-8 minuten.
Nu heb je een schuimige créme. Voeg hier de afgekoelde chocolade boter erbij. Vouw voorzichtig met een siliconen spatel in een 8 bewegingalles goed om. Zorg ervoor dat de lucht erin blijft.
4) Zeef (yep weer) de bloem en de cacao over het beslag en vouw weer heel voorzichtig om en om.
Als je denkt dat het beslag goed is doe je de chocolade stukjes; wit en melk, de gehakte nootjes en de 1/4 theelepel Chili poeder erbij. Zachtjes mengen.
Bak de Brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Als hij een beetje trilt in het midden zet hem dan nog 5 minuten in de oven.
Een Brownie moet smeuïg zijn aan de binnenkant, vooral niet gortdroog laten bakken.
5) Laat de Brownie volledig in de vorm afkoelen. Nog heel even op je cakerooster zetten en dan in blokjes snijden. Leg er evt. als versiering een Pecan nootje op.
6) Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te "Liken" want dat vind ik leuk!
"Bak Ze!"
Geen opmerkingen:
Een reactie posten