vrijdag 10 augustus 2018

Knoflook Brood voor dummies stap voor stap deel 1.





Voor twee broodjes / prep: 3 uur/ bak 25 min.
Heerlijk aromatische broodjes met stikveel knoflook!

Klaarzetten:
500 gram bloem (00)
10 gr zout
10 gr gist
30 gr zachte ongezouten boter
300 tot 310 ml water


1. Doe de bloem in een grote mengkom en voeg het zout aan de ene kant en het gist aan de andere kant. Doe de boter erbij en 3/4 water.


Begin langzaam te mixen en voeg beetje bij beetje water erbij. Misschien heb je niet eens al het water nodig of misschien iets meer. Je wilt deeg hebben dat zacht is en niet nat. Blijf doormixen totdat er een mooie bal ontstaat en de randen van de kom schoon worden. Blijf doormixen 5-10 minuten. Als het te nat is voeg dan een theelepeltje bloem erbij.
Het deeg moet een zacht en glad huidje hebben.

Mocht je deeg nu zijdezacht aanvoelen dan doen we het in een met olijfolie ingesmeerde kom. Doe er een theedoek over en zet 3 uur ongeveer weg. Of totdat het deeg verdriedubbeld is.




Intussen gaan we de knoflook roosteren.

Nodig: 2 en een 1/2 knoflook bollen uiteen gehaald in tenen. 1 eetlepel olijfolie, snuf zout 1 theelepel suiker.

Zet je oven op 200 C. Pel de knoflook tenen.



Doe de tenen op een bakplaat en strooi er zout, suiker en olijfolie over. Rooster 20 minuten tot ze goudbruin zijn.



Dit is de boven kant.



Dit is de onderkant. Laat afkoelen.

Zet je bakplaat klaar met bakpapier. Tip het gerezen deeg op een met bloem bestoven werkblad.

Zie nu Knoflook Brood voor Dummies stap voor stap deel 2.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...