maandag 25 maart 2019

North Carolina Red Velvet Cake uit 1963




Nodig:
115 gram zachte ongezouten boter
200 gr Fijne Kristal suiker (ik gebruik 175)
2 grote eieren op kamer temperatuur
1 flesje rode kleurvloeistof (50ml) (Xenos)
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel vanille extract
275 gr cakemeel
2 eetlepels cacoa (Blooker)
1 theelepel baking soda
1 theelepel zout
250 ml karnemelk

Voor de vulling en topping:

150 gr zachte ongezouten boter
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
250 gr poedersuiker (1 bus)

2 ronde bakvormen van 23cm, ingespoten met baukje bakspray en belegd met bakpapier.


1. Verwarm je oven voor op 180C.  Créme de boter en de suiker. Doe de eieren er 1 voor 1 bij, en mix goed om na elke toevoeging. Doe de kleurvloeistof, witte wijn azijn, en de vanille erbij. IN een andere kom mengen we het meel, cocoa, baking soda en het zout. Voeg bij het eiermengsel, maar om en om met de karnemelk.

2. Verdeel het beslag over je 2 bakvormen. Bak ze af in 20-25 minuten. (hou het maar bij 20 min) Maar check met een satéprikker of hij er schoon uitkomt. Laat de cake zeker 10 minuten in de vorm zitten voordat je compleet op je cakerooster laat afkoelen.

3. Maak de vulling/topping. Gooi alles in een kom en mix goed om. Bestrijk de onderste cake, sandwich en bestrijk de bovenkant. Versier naar hartelust.


                          "Bak Ze"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...