zondag 3 maart 2019

Peer en Walnoot Cake met Chocolade stukjes



Boodschappen:
Cakeblik, Baukje bakspray en Bakpapier

200 gr zachte ongezouten boter
100 gr witte basterd suiker
100 gr licht bruine basterd suiker
2 geklutste grote eieren
1 theelepel vanille extract

200 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
mespuntje zout
1 grote of 2 kleine peren geschild en in stukjes

75 gr walnoten in stukjes (niet te klein)
100 gr chocolade chips (Oetker)

1. Verwarm je oven voor op 160C. Spray en beleg je cakeblik met bakpapier, zorg dat het papier zo'n 2 cm over de rand hangt.
2. Créme de boter en de suikers samen. Mix er dan langzaam het eiermengsel bij. Voeg dan het vanille extract toe.
3. Vouw het meel samen met de bakpoeder en een snuifje zout langzaam met een spatel door het eierbeslag.
4. Roer de peer stukjes en de chocolade chips door het beslag en giet het in je cakeblik.
Maak de bovenkant iets glad met je spatel.  Bak de cake af in 60-65 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
5. Laat de cake in het cakeblik afkoelen. Zet hem daarna op je cakerooster om wat harder te worden.

Deze cake blijft, mits goed verpakt, 4 dagen houdbaar. Mocht hij iets uitgedroogd zijn kun je een plakje in je toaster doen en er een lekker laagje boter op doen.


                          "Bak Ze"!!!!!!!

 Vergeet niet Conny Bakes op mijn facebook page te liken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...