Prep: 15 min. Bak 35 min. Voor ongeveer 24 pers.
Kan makkelijk een dag van te voren worden gebakken.
Nodig: Een bakvorm van ongeveer:38x26x3cm
280 gr patent bloem
250 gr suiker (witte basterd)
2 grote eieren
75 ge gehakte nootjes
2 theelepels baking soda (Arm & Hammer)
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
1 blik (ongeveer 570 gr) ananas, NIET uitgelekt en fijn gemaakt. (Staafmixer)
Mascarpone Top Laag:
225 gr Mascarpone of Philadelphia
115 gr zachte boter
anderhalf tot 2 bussen poedersuiker
1 theelepel vanille extract
50 gr gehakte nootjes (indien je geen paas thema wilt)
Groene kleurstof voor het gras/eitjes en kuikentjes
Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. In een grote kom mengen we alle ingrediënten en mixen tot een gladde massa. Giet het beslag in je bakvorm dat is ingespoten met Baukje bakspray en ingelegd met bakpapier. Bak het geheel af in 30 minuten. Check met een satéprikker of het gaar is. Deze cake voelt heel sponzig aan. Dit is normaal.
Voor de toplaag doen we alles in een kleinere kom en mixen totdat het egaal is. Voeg druppels groene kleurstof toe indien je een "graslaag" wit hebben.
Vul een spuitzak met een spuitmondje om rosettes te spuiten. Druk hier een figuurtje in.
Decoreer met eitjes, kippies etc.
Eigenlijk is deze plaattaart geschikt voor welk thema dan ook.
"Bak Ze"!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten