zondag 7 april 2019

Kaneel Broodjes van Conny met Mascarpone boter (Met foto's)

Prep: 40 min. plus rijzen
Bakken: 20 min. plus afkoelen
Voor ongeveer 16 broodjes

Nodig:

Pakje droge gist (levure) 7 gr
250 ml warme (géén hete ) melk
90 gr suiker
76 gr gesmolten ongezouten boter
2 grote eieren op kamer temperatuur
1 theelepel zout
280 plus 280 gr of nog iets meer patent bloem



Vulling:
125 gr bruine basterd suiker
2 eetlepels gemalen kaneel
58 gr gesmolten boter, verdeeld



Mascarpone Boter:
115 gr zachte boter
65 gr mascarpone (of Philadelphia)
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout
125 gr of meer poedersuiker



Doen:

1. Los de gist op in de warme melk. (Té hete melk doodt het gist). In een andere kom combineren we de suiker, boter, eieren, zout, gistmengsel en 280 gr bloem; mix op een medium snelheid totdat het glad is. Roer er genoeg bloem bij totdat je een zacht deeg krijgt. ( Deeg is plakkerig!)

2. Keer het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed totdat het elastisch en zacht is. 6-8 minuten lang. Zet een met een paar druppels olijfolie ingevette kom neer en leg het deeg erin. Draai het om totdat de mooie bolle kant boven ligt. Afdekken en dik een uur wegzetten in een warme omgeving.



3. Meng de bruine suiker met de kaneelpoeder. Sla met je vuist in het deeg; verdeel het door de helft.
Op een licht met bloem bestoven werkblad rollen we de eerste helft in een vierkant van: 28 x 20 cm. Borstel met 2 eetlepels boter. Strooi de helft van de kaneel suiker over het vierkant tot binnen 2cm van de rand. Rol het vierkant op vanaf de lange kant zodat je een lange (ongeveer) worst krijgt. Knijp de zoom een beetje dicht. Snij de worst in 8 stukken (zodat lukt)en leg ze in je ingevette bakslee van
33 x 23 cm. Met de gesneden kant boven.


Herhaal dit met de 2e helft.
Leg er een schone theedoek over heen en zet het weg op een warme plaats voor ongeveer 1 uur.
Verwarm je oven op 180C. ( Conny's oven 175C.)

4. Bak ze af tot ze goudbruin zijn, 20-25 minuten. (Conny: 18-20 minuten) Laat ze op je cakerooster afkoelen.



5. Voor de mascarpone boter mengen we alles samen behalve de poedersuiker, die doen we het laatst erbij. Smeer dit over de broodjes. De boter die we overhouden kunnen we in de koelkast bewaren. MMm. Heerlijk!




                          "Bak Ze"!


Vergeet niet Conny Bakes op mijn Facebook Page te



                           "LIKEN"!!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...