zaterdag 1 juni 2019

Kleine Pistachio Cakejes



Nodig:

Een keukenmachine (b.v. Moulinex)

175 gr gezouten boter, boterzacht
75 gr patent bloem, plus extra voor bestuiven
2 groene zakken Pistachio's van de AH gepeld en ontveld en daar 140 gr van plus extra voor versiering
1 theelepel bakpoeder
175 gr licht bruine basterd suiker
2 grote eieren
2 theelepels vanille extract
2 eetlepels melk
Voor de topping:
290 gr mascarpone o.i.d.
50 gr gezouten boter
100 gr poedersuiker

Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. ( Ken je oven). Doe 12 cupcake bakjes in je muffin tray of beboter en bestuif met bloem.
Doe de nootjes in je keukenmachine en mix ze klein maar niet te fijn (vettig). Doe de rest van de ingrediënten erbij en mix tot een deegje.
Met 2 eetlepels vullen we de 12 bakjes 2/3 vol en bakken ze in 15-18 minuten af. (totdat een satéprikker er schoon uitkomt)
Laat ze in de vorm afkoelen en zet ze dan op een rooster.

Dan maken we de topping. Met een electrische handmixer mengen we de kaas en de boter glad en voegen we de poedersuiker toe. (Langzaam).
Mix totdat alles goed is gecombineerd en vul de spuitzak met spuitmondje. Leg heel even in de koelkast om wat op te stijven.

Als de cakejes afgekoeld zijn kun je er toefjes op spuiten en wat gemalen pistachio nootjes erover strooien.



Vergeet niet Conny Bakes Facebook Page te "Liken"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...