zondag 14 juli 2019

Boter-Pecan Lagen Taart uit Tallahassee


Heerlijke taart met geroosterde pecan nootjes. 
Nodig: 3 met baukje ingesprayed en belegd met bakpapier, ronde bakvormen van ongeveer 20 cm.

200 gr gehakte pecan noten 
230 gr zachte ongezouten boter
300 gr witte basterd suiker
4 grote eieren
2 theelepels vanille extract
420 gr patent bloem
2 theelepels Oetker bakpoeder
1/2 theelepel zout
250 ml melk



Voor de frosting:
115 gr zachte ongezouten boter
500 gr misschien iets meer poedersuiker
75 ml koffiemelk
1 theelepel vanille extract
( Dit kan verdubbeld worden mocht je te Kort komen)
(Ik had hier echter genoeg aan)

1. Rooster de pecans zachtjes in een hete braadpan, blijf schudden.
1A. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven!)
2. In een grote kom crémen we we de suiker met de boter tot het licht en pluizig is. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed om na elke toevoeging. Doe de vanille erbij. 
Combineer de bloem, bakpoeder en het zout, doe dit, om en om samen met de melk bij het eiermengsel. Roer er ongeveer 150 gr, zoiets geroosterde pecans door. De rest bewaar je voor de frosting.
3. Verdeel het beslag over de 3 bakvormen. Bak de cakes af in 25-30 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
4. Voor de boter frosting crémen we de boter met de poedersuiker in een grote kom. Doe de koffiemelk en de vanille erbij en mix tot een glad beslag. Roer de overgebleven pecannootjes erdoor. Smeer de frosting tussen de lagen en sandwich ze samen. Smeer de buitenknt ook mooi en recht in. Versier evt. met wat extra nootjes.

Deze taart kan ook als traybake worden gebakken, gebruik er dan 2 en doe dan op de gebakken traybakes een boterlaag ertussen.

                                 "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...