zaterdag 6 juli 2019

Sinaasappel Poppy Cake met Jersey Yoghurt

Een heerlijke cake (lovely! zegt mijn man) zo klaar!

Nodig: Een cakevorm, bakpapier en baukje bakspray en een pot Chivers Old English Marmelade  (AH, bij de Jam)

Ingrediënten:

3 eetlepels dikke marmelade (Chivers is het lekkerst)
150 gr Holland Jersey Yoghurt
3 grote eieren (L)
175 gr witte basterd suiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
175 gr zachte ongezouten boter
rasp van een grote sinaasappel
2 theelepels blauwmaanzaad even geroosterd in de koekenpan. ( Poppy Seed, en nee, je wordt er niet high van.)

Voor het glazuur laagje:
Sap van een halve sinaasappel
4 - 5 eetlepels marmelade

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 160C. (Yep 160C). Spray met baukje je cakevorm in en beleg het met bakpapier. Doe de marmelade in een klein pannetje totdat het licht gesmolten is. (mag je ook in de magnetron doen,behalve met dat pannetje natuurlijk) Mix de yoghurt er doorheen en laat afkoelen.
2. Doe alle cake ingrediënten in een grote kom en mix met je mixer alles goed om. Doe dan snel de yoghurt mix erdoor en giet het beslag in je cakevorm. Het is vrij dun beslag. Laat de cake bol in het midden, level hem niet uit, dit helpt om te rijzen en een mooie barst in de cake te krijgen. Mij lukt dit niet, maar de cake smaakt er niet minder om.

3. Bak de cake af in 1 á 1 1/2 uur totdat hij goudbruin en mooi is gerezen. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Kijk na 45 minuten bakken even of hij niet te donker wordt, je kunt er dan een vel aluminium opleggen. Ondertussen verwarmen we de marmelade en de sinaasappelsap over een laag vuur. (Of gebruik de magnetron weer) totdat de marmelade is gesmolten. Zet het even weg en roer af en toe totdat je een glanzend glazuur sausje hebt. 

Als de cake klaar is laat hem dan 10 minuten rusten in de bakvorm. Zet hem dan op je cakerooster met een vel bakpapier eronder.
Lepel het glazuur over de bovenkant van de cake, die nog warm is. De cake is het allerlekkerst op de dag dat hij gebakken is, maar blijft zeker 3 dagen goed, mits goed ingepakt en afgesloten in een container.

Ongeglazuurd kan de cake 1 maand worden ingevroren.


                         "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...