maandag 1 juli 2019

Mojito Cake


Op de foto staat de Mojito Cake rond te pronken, echter er kan ook een Traybake van gebakken worden. I.p.v. de ronde 20cm in diameter gebruik je 2 bak/braadsledes.
Het lijkt een enorm recept maar het valt echter reuze mee en het resultaat mag er zijn. Voor een "virgin" Cake laat je de alcohol achterwege.

Nodig:
Bakvormen, bakpapier, baukje bakspray

6 á 7 verse mooie schoongeboende limoenen
225 gr gezouten zachte boter
225 gr witte basterd suiker
4 eieren (Large)
225 gr zelfrijzend bakmeel
voor de 2 cakes: 2 limoenen, fijn geraspt
50 gr Jersey Yoghurt
Decoratie:
Limoen schijfjes en Muntblaadjes

Voor de siroop:
Het sap van 3 limoenen (ongeveer 90ml)
100 gr licht bruine basterd suiker
Klein bosje munt, blaadjes, grof gesneden
120 ml (ietsje meer mag ook) Witte Rum

Voor de boter créme:
150 gr ongezouten zachte boter
350-400 gr poedersuiker ( 1 bus bevat 250gr)
2 geraspte limoenen
50 gr mascarpone (galbani ofzo)


1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ken je oven, mijn Pelgrim  is met 175C al iets te heet) Spray je bakvormen in en bekleed met bakpapier.

2. Doe de gezouten boter en de suiker in een kom en mix ongeveer 5 minuten. Doe de eieren er 1 voor 1 bij en mix goed om. Doe de bakmeel, geraspte limoen en de yoghurt erbij. Mix even om en verdeel het beslag over de 2 bakvormen. Bak ze af, in het midden van de oven als dat kan in 25-30 minuten. Blijf erbij! Check met je satéprikker of ze gaar zijn. Laat de cakes even afkoelen in de bakvormen, zo'n 5 minuten ongeveer, zet ze dan op je cakerooster.

3. Ondertussen maken we ook de siroop, doe de helft van de limoensap en de suiker en de munt in een pannetje en breng het tot sudder warmte. OM de suiker op te laten lossen doen we er 1 eetlepel water bij. Laat zachtjes bubbelen en borrelen. 7-10 minuten of totdat het siropig is. Haal het van je warmte bron en roer de rum erdoor samen met de overgebleven limoensap. Laat het 10 minuten staan en giet het dan in een kom af.

4. Prik de cake overal met een cocktailstokje en giet de siroop erover. Laat het geheel helemaal afkoelen.

5. Voor de botercréme doen we de boter, poedersuiker en de limoenrasp in een kom en mix zo'n 5 minuten. Mix de Mascarpone erbij totdat alles goed is gecombineerd. (Niet overmixen!)

6. Doe 1 van de met siroop gevulde cakes op een groot serveer bord en lepel de boter créme erover. Gebruik een palette mes om mooi uit te spreiden. Leg de andere cake erbovenop en herhaal het proces. Vul het middenstuk van de 2 samen gevoegde cakes en smeer (plamuur) mooi af en recht. Versier met limoenschijfjes en muntblaadjes. De cake blijft 3 dagen goed in de koelkast!


                        "Mojito Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...