zondag 8 september 2019

Banaan-Walnoot Cupcakes uit Pennsylvania





57 gr ongezouten zachte boter
150 gr witte basterd suiker ( 100 mag ook)
2 grote eieren
2 medium geprakte bananen
1 theelepel vanille extract

140 gr patent bloem (geen zelfrijzend)
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat 
1/4 theelepel zout
1 zo'n cupje sour cream (ah)

half bakje of iets meer Philadelphia (of Galbani mascarpone)
1/2 theelepel vanille extract
280 gr Poedersuiker (1 bus is 250 gr)
3 eetlepels gehakte walnoten
Snoep banaantjes (ah)

1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ik op 175C)
 Ken je oven!. Zet Papieren bakjes in je Muffin tray c.q. Cupcake vorm (ah of hema). Leg je ijslepel (medium) (DOK den haag) met veer klaar.
In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe, 1 voor 1, de eieren erbij, mix goed na elke toevoeging. Doe de banaan en de vanille erbij.

2. Combineer de bloem, baking soda, nootmuskaat en het zout. Voeg dit, om en om, met de sour cream, goed mixen na elke toevoeging.

3. Vul de papieren bakjes 3/4 vol. ( 1 afgestreken ijslepel) Bak de cupcakes af in 18-22 minuten. Wederom: Ken je oven! Mijn cupcakes zijn met 16 minuten klaar. Checke met een saté prikker of ze gaar zijn.Laat ze compleet in de vorm afkoelen, minstens 10 minuten voor je ze op je cakerooster zet.

4. Boven laagje:
In een kleinere kom mengen we de Phiadelphia of de Galbani Mascarpone met de vanille tot een créme. Voeg langzaam de poedersuiker toe. Smeer of spuit dit mengsl op de compleet afgekoelde cupcakes.
Strooi de gehakte walnootjes erover (optioneel) en versier met een banaansnoepje  of iets anders lekkers.


                           "Veel Bakplezier!"

p.s. vergeet de boter en de eieren niet op tijd uit de koelkast te halen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...