Ze zijn eigenlijk voor Halloween, maar ze zijn het hele jaar door lekker! Voor 24 cupkeekjes:
Nodig:
300 gr suiker
1 blik pompoen kant en klaar (expat winkel Kelly's Den Haag, of een hele pompoen schoonmaken en gaar koken, uitlekken en fijnprakken
4 grote eieren
250 ml Koolzaad Olie
280 gr gewone patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
1 theelepel baking soda
2 theelepels kaneel porder
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
135 gr rozijntjes en/of chocolade chips (oetker)
Voor de topping:
76 gr zachte boter
80 gr Philadelphia of Mascarpone
1 theelepel vanille extract
320 gr poeder suiker
69-70 gr gehakte walnootjes om te strooien (Optioneel)
2. Vul de 24 bakjes in je muffintrays met 3/4 vol. Bak ze in 24-26 minuten af totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de trays afkoelen. Zet ze daarna op je cakerooster om volledig af te koelen.
3. Voor de topping mixen we de boter en de créme kaas tot het smeuiig is. Mix de vanille erbij. Langzaam de poedersuiker toevoegen. Smeer dit geheel over de cupcakes en strooi er de walnootjes over.
"Bak Ze"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten