woensdag 2 oktober 2019

Cranberry Pompoen Brood (Cake) uit Illinois



Doe overgebleven pompoen en cranberries in dit brood. Het is erg lekker bij een overgebleven stuk thanksgiving Kalkoen.

Het recept is voor 2 broden, als je 1 cake wilt moet je alles eventjes door de helft wegen.


Benodigdheden:

525 gr patent bloem
600 gr witte basterd suiker (Ikzelf gebruik de helft)
4 theelepels pompoen kruiden (zelf maken)
2 theelepels baking soda (AH) Bakafd.
1 theelepel zout
4 grote eieren
1 zak AH gesneden pompoen blokjes, gekookt (gaat snel), geprakt en uitgelekt
125 ml Koolzaadolie
130 gr gedroogde cranberries maar mag meer
80 gr. gehakte walnoten (optioneel)

De blikken pompoen kun je krijgen bij: Kelly's Expat winkel, Zoutmanstraat 22A, Maar ik gebruik:


1. Zet je oven op 180C. (ken je oven). Zet 1 of als je wilt 2 cakevormen klaar. Sray ze in met baukjes bakspray en bepoeder met bloem. Klop het uit boven je afwasbak van je aanrecht.
2. Combineer in een grote kom de bleom, suiker, pompoen kruiden, baking soda en zout.
In een andere kom mengen we de eieren, uitgelekte pompoen en olie. Roer dit om bij de droge ingredienten totdat het nét nattig is. Doe de cranberries en walnoten (optioneel) erbij.
3. Lepel en verdeel dit beslag over de 2 klaar geztte cakevormen. Bak 60-65 minuten totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat 10+ minuten in de cakevormen staan voordat je ze op je cakerooster laat afkoelen.
4. Helemaal lekker is als je wat pompoenboter op je nog iets warme plak smeert!

                                        "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...