donderdag 31 oktober 2019

Kaneel Krul Brood (cake) met yoghurt uit Wisconsin

Dit "Swirl"Brood is toch wel erg lekker! Ook al zeggen de verpleegkundigen op 15A dat ook!!!
Plus: Zo gepiept, dus hup! De keuken in!

Prep: 25 minuten, Bakken : 45 minuten plus afkoelen. Ongeveer 15 plakken.

Nodig: 
280 gr patent bloem
150 gr witte basterd suiker
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel, plus 1 en een 1/2 theelepel kaneel poeder , dus, verdeeld
1/4 theelepel zout
1 groot ei op kamertemperatuur
270 ml volle yoghurt
65 ml koolzaadolie
1 theelepel vanille extract
50 gr bruine basterd suiker

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C. Zet je cakeblik klaar met je blik ingespoten met baukje bakspry en ect. bakpapier erin.
In een grote kom mengen we de bloem, suiker, baking soda,  1/2 theelepel kaneelpoeder en het zout.
In een kleinere kom mixen we het ei, de yoghurt, olie en vanille. Roer dit door de droge ingrediënten totdat het nét goed omgeroerd is. (soort van muffin mix, dat mag je niet overmixen) 

2. Lepel een derde van het beslag in je cakeblik. Top met een derde van de bruine suiker mix. Herhaal de lagen tweemaal. Snij nu met een mes, met je cakeblik voor je in de lengte, van rechts naar links op de korte zijde, heen en weer totdat je een krul in het beslag hebt gemaakt.

3. Bak de cake af in 45-55 minuten, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in het blik afkoelen voordat je hem op je cakerooster zet.

                        "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...