vrijdag 20 maart 2020

Klein Madeira Cakeje voor Dummies



Dit boterige citroen cakeje is heerlijk bij de thee, koffie of een glaasje Madeira!
20 minuten prep en afkoelen.
Baktijd: 35-40 minuten (ken je oven)

Nodig:
110 gr zachte, ongezouten boter
110 gr witte basterd suiker
snuifje zout
3 Medium eieren 
140 gr gezeefde zelfrijzend bakmeel
fijn geraspte schil van 1 gewassen citroen

Je ziet op deze foto de 2 kleine bakvormen, maar je hebt deze nodig:

Ook 15 cm maar dan een hoge bakvorm

1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ik175C) Spray en beleg je bakvorm met baukje bakspray en bakpapier.

2. Mix de boter en de suiker tot een créme.
3. Doe er 1 voor 1 een ei bij en mix goed totdat alles is gecombineerd. Als laatste doen we de gezeefde bakmeel erbij met de geraspte citroenschil en vouwen dit voorzichtig om.
4. Giet het vrij stevige beslag in de cakevorm en bak het geheel af in 35-40 minuten. ( Ik 30 minuten) Check met een satéprikker of het cakeje gaar is.


Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm, daarna 10 minuten op je cakerooster.

Dit beslag is ook bruikbaar voor een vruchten (fruit) cake. Gooi er zo'n 110 gr krenten en 60 gr rozijnen doorheen. En, als je hebt wat orange peel (Marmelade)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...