Prep: 30 min. en afkoelen
Bakken: 20-25 min.
Nodig:
175 gr zachte ongezouten boter
175 gr licht bruine basterd suiker
1 eetlepel sterke koffie of 1 theelepel koffie essence
(zie onder)
3, eieren luchtig geslagen
175 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder (oetker)
De botercréme:
110 gr zachte ongezouten boter
225 gr poeder suiker (ongeveer 1 bus)
2 eetlepels sterke koffie of 1 theelepel koffie essence
80 gr gehakte walnoten
Decoratie:
poedersuiker en 8 halve walnoten
1. Verwarm je oven voor op 180C. (Ik heb een Pilgrim dus die moet dan op 175C.
Spray 2 20cm ronde bakvormen in met Baukje en beleg ze met bakpapier.
2. Créme de boter samen met de suiker, doe de koffie erbij en vul beetje bij beetje de geklopte eieren erbij, zodat het mengsel ietsje stijf blijft. Zeef het meel en de bakpoeder er samen doorheen. Vouw het er voorzichtig door.
3. Verdeel het beslag gelijk over de 2 bakvormen en strijk het ietsje glad. Bak het geheel in ongeveer 20-25 minuten af, check met een satéprikker of hij er schoon uit komt. Laat de cakes zeker 10 minuten in de bakvormen afkoelen om wat harder te worden. Haal ze er dan uit om op je cakerooster verder af te koelen.
4. Maak de botercréme door de boter, poedersuiker en koffie samen te mixen. Vouw de gehakte walnootjes erdoor. Smeer een botercréme laag over de onderste cake. Leg de bovenste cake er bovenop. Neem een satéprikker en maak streepjes met de poeder suiker (8). Spuit rosetjes op de bovenste cake en leg er een halve walnoot op.
Versier als je wilt zelf naar hartelust.
Voor Sterke Koffie:
Maken we van 2 theelepels instant koffie (b.v. Nescafé)
opgelost in 3 eetlepels kokend water.
Veel plezier met bakken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten