zondag 8 november 2015

Wat te doen met een Kabocha Pompoen


De pompoen in stukken snijden en zaad lijsten eruit halen. Dan schillen. Of andersom.



Gebruik een zeer scherp mes.


Leg de maantjes op een oven plaat en giet er wat olijfolie doorheen. Wrijf het het goed in en bestrooi met zout en peper.


Doe dit geheel in een voorverwarmde oven van 2ooC.
3 kwartier zeker. Houdt in de gaten dat ze niet verbranden.
Ze zijn heerlijk zoet en zacht en niet te versmaden!

Ook heerlijk met geraspte kokos en Maple syrup!


Was de zaden uit de zaadlijsten en droog ze. Doe de lege zaden in het vogelvoederhuisje en de dikke mooie in een enveloppe. Kun je volgend jaar de zaadjes planten!

                             "Eet Ze"!!!



zaterdag 7 november 2015

De smakelijke chocolade taart van Lars !





Lars houdt van pure chocolade. U ook? Moet u deze eens proberen! Het is een beetje een werk maar dan heb je ook wat! Op deze hersftige dag ging Lars dus weer de keuken in om deze Chocolade Lagen Taart te bakken. Hij had nodig:

3 ronde bakvormen van 23 cm. Ingesprayed en belegd met bakpapier.
Eerst ging hij de 3 cakes bakken:

625 ml melk
230 gr boter, in blokjes
220 gr pure chocolade 63% in blokjes gehakt
3 eieren
2 theelepels vanille extract
380 gr patent bloem
400 gr fijne kristal suiker
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout (mespunt)

Daarna maakte hij de vulling:
84 gr boter in blokjes
110 gr pure chocolade in blokjes gehakt
275 gr poedersuiker ( 1 bus en nog wat)
125 ml ongeklopte slagroom

Voor de Ganache:
285 gr gehakte pure chocolade (63%)
160 ml ongeklopte slagroom

1. In een sauspan smelten we de melk, boter en de chocolade op een laag vuur. Haal van het vuur af en laat het 10 minuten staan.
2. Verwarm je oven voor op 160C. In een grote kom kloppen we de eieren en de vanille; roer hier het chocolade mengsel doorheen tot het mooi egaal is. Combineer de bloem, suiker, baksoda en zout. Voeg dit langzaam toe aan het chocolade mengsel en mix goed door.
3. Verdeel dit beslag over de 3 gereedstaande bakvormen en bak 25-30 minuten of totdat de caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen voordat u ze op een cakerooster verder laat afkoelen.
4. Voor de vulling: In een kleine saus pan smelten we de boter en de chocolade. Roer langzaam de poedersuiker erdoor met de slagroom totdat het mooi egaal is.
5. Voor de ganache: Doe de chocolade in een schone kom. In een kleine saus pan brengen we de slagroom net aan de kook. Giet dit over de chocolade en mix totdat het een geheel is. Laat afkoelen maar blijf af en toe door roeren totdat het smeerbaar is geworden.
6. Plaats een cake op een bord, smeer met een paletmes de helft van de vulling erover. Leg er een cake bovenop, doe de andere helft van de vulling erop. Leg nu de derde cake op de laatste en met een paletmes smeren we nu de ganache erover heen. Misschien ook de zijkanten als je wilt.
7 Versier naar hartelust!

                                  "Bak Ze"!


donderdag 5 november 2015

Conny's Kokos Brood uit de Kitchencourt Lane Bakery



Dit heerlijke brood is meer cake dan brood maar goed, het is erg lekker, en makkelijk om te maken!

375 gr patent bloem
200 gr suiker
3 afgestreken theelepels bakpoeder (Oetker)
3/4 theelepel zout

1 groot ei
350 ml melk
3/4 theelepel vanile extract
1/4     ,,         amandel  ,,
75 gr gemalen kokos (conimex o.i.d.) als je het toast (even in de oven) wordt de smaak sterker)

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en beleg je cakevorm.
2. Combineer de eerste 4 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom de laatste 4 maar nog niet de kokos. Mix de natte bij de droge ingrediënten en roer dan de kokos erdoor.
3. Giet het mengsel in je vorm en bak 45-55 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.
4. Laat de cake 10 minuten in de vorm zitten voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen.
5. Als je netjes snijdt krijg je er 16 plakken uit. Maar ik zeg: dikke plakken en dan een laag boter erop met nog wat gemalen kokos.

Kadotip: Verdubbel de ingrediënten en bak er twee, geef ze, leuk ingepakt aan iemand kado.

                                   "Bak Ze"!!!



Glutenvrije Plaatcake uit de Kitchencourt Lane Bakery



Men neme:



Bak de cake volgens de instructies op de achterkant

 


Hier kun je 16 of meer stukken van snijden

En dan kun je het bestrijken met:

 

Want dit is glutenvrij. Er is ook een Aardbeien versie van.
Verrassend lekker hoor!

                                      "Bak Ze"!!!



woensdag 4 november 2015

Drie Koningen Cake (s) uit de Kitchencourt Lane Bakery



 


Verrukkelijk en stikvol lekkers!
Nu alvast oefenen voor de kerstdagen?

Nodig voor 2 cakevormen

115 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract

280 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout

175-180 gr geprakte zeer rijpe bananen (2 medium)
175 gr uitgelekte mandarijntjes op sap in blikje
1 zakje conimex geraspte kokos (98 gr)
100 gr in kleine stukjes gehakte chocolade (puur)
95 gr garneer amandelen (doosje AH)
100 gr bigarreaux kersen in 1/4 gesneden, afgespoeld en droog gedept
75 gr 1/8 gesneden dadels of gedroogde perzik b.v.

1. Spray en beleg je 2 cakevormen met bakpapier, verwarm je oven voor op 180C.
2. In een grote kom mengen we de suiker en de boter en voegen 1 voor 1 de eieren toe en dan de vanille.
3. Combineer de bloem met de soda en zout. Voeg dit om en om toe samen met de geprakte banaan aan het eiermengsel toe. Roer de mandarijntjes, kokos, chocolade stukjes, 65 gr van de amandelen, de bigarreaux en de dadels of gedroogde perzik toe.
4. Giet dit stevige mengsel evenredig verdeeld in je cake vormen. Strooi de rest van de amndelen eroverheen.
5. Bak de cakes in 50-55 minuten gaar of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
6. Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen. Maak ze evt. glanzend door er wat warme abrikozenjam erover te strijken. Zet ze daarna op je cakerooster om verder af te koelen.
7. Dikke plakken snijden.

                             "Bak Ze"!






dinsdag 3 november 2015

Kokosnoot Cupcakes met Roomkaas uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig voor 12 Cupcakes:

175 gr zachte boter
200 gr witte basterd suiker
2 grote eieren
1/2 theelepel vanille extract
1/2       ,,      amandel  ,,
215 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)
1/4      ,,       baksoda (bicarbonaat)
1/4      ,,       zout
125 ml karnemelk
50 gr gemalen kokos (Conimex)

Voor de roomkaas laag:
115 gr mascarpone
70 gr zachte boter
1/4 theelepel vanille extract
1/4      ,,          amandel  ,,
1 bus poedersuiker
Geroosterde (doe je zelf) kokos chips

1. Verwarm je oven voor op 180C. Zet je muffinvorm klaar met papieren cupcakevormpjes.

2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een romige créme. 1 voor 1 voegen we de eieren toe en mixen goed na elke toevoeging. Doe de extracten erbij. Combineer de bloem, de bakpoeder en soda en het zout. Voeg dit bij het eiermengsel en mix dit om en om met de karnemelk tot een geheel. Roer de kokos erdoor.

3. Vul de papieren bakjes 2/3 vol. Bak ze zo'n 18-20 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de muffinvorm afkoelen voordat je ze op je cake rooster zet. Laat ze goed afkoelen, anders smelt de roomkaas eraf.

4. Voor de roomkaas laag mixen we de mascarpone en de boter samen met de extracten tot een egaal geheel. Mix er nu langzaam en voorzichtig de poedersuiker erdoor. Spatel dit mengsel op je cupcakes. Strooi er wat geroosterde kokoschips over.

5. Op een plaatje kokos of kokos chips strooien en een minuut of 2-3 in de oven lichtjes laten bruineren.

                          "Bak Ze" 


maandag 2 november 2015

Pompoen Cake met Chocolade uit de Kitchencourt Lane Bakery


Deze foto toont de juiste cake, maar in de verkeerde bakvorm. Desalniettemin is hij erg lekker.


Nodig: Behalve een 25-26 ronde Cakevorm

165 gr zachte boter
275 gr fijne kristal suiker
100 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
350 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel gemalen kaneel (of je pompoenkruiden)

425 gr pompoen, in stukjes, geschild en gekookt en met je staafmixer fijngemaakt.
100 gr chocolade stukjes
55 gr chocolade "au bain Marie"gesmolten
95 gr gehakte pecan noten (verdeeld)

1. Verwarm je oven voor tot 160C en spray en bekleed je bakvorm met bakpapier.

2. In een grote kom mengen we de boter met de suiker tot een créme. Doe 1 voor 1 de eieren erbij en mix goed om. Doe de vanille erbij.

3. Combineer de bloem,bakpoeder, baksoda en de kruiden. Voeg dit samen om en om met het pompoenmengsel. Meng goed door. Voeg de chocolade stukjes toe.

4. Verdeel het cakemengsel over 2 kommen. Roer in 1 daarvan de gesmolten chocolade door.

5. Strooi 60 gram van de gehakte pecan nootjes op de bodem van je bakvorm. Lepel of giet daar het chocolade mengsel overheen. Giet daar weer het gewone mengsel overheen. Strooi dan de rest van de nootjes over het cake mengsel.

6. Bak 65-70 minuten totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat 15 minuten in de cakevorm zitten voor je hem compleet op je cake rooster laat afkoelen.

7. Ik had deze cake in een gewone (langwerpige) cakevorm gebakken, wat niet helemaal goed gegaan is, dus de volgende keer gebruik ik maar een ronde, zoals hierboven beschreven.

                           "Bak Ze"!!!

zaterdag 31 oktober 2015

Engelse Scones uit de Kitchencourt Lane Bakery



Nodig:

450 gr zelfrijzend bakmeel
2 bolle theelepels bakpoeder (Oetker)
75 gr zachte boter
50 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
Ongeveer 225 ml volle melk

1. Verwarm je oven voor op 220C. Pak 2 bakplaten en spray ze lichtjes in.

2. Doe het meel en de bakpoeder in een grote kom. Doe de boter erbij en wrijf met je vingers door het meel totdat het geheel op broodkruimels gaat lijken. Roer dan de suiker erbij.

3. Mix de eieren en doe dan de melk erbij totdat je aan 300ml in totaal zit. Haal hier 2 eetlepels af en zet even weg. Dit is voor de scones te glazuren straks. Roer nu langzaam het eiermengsel bij het meel en blijf roeren totdat je een zacht deeg hebt. Het mengsel moet nattig zijn en aan je handen blijven plakken.

4. Leg het deeg op een licht met bloem ingestoven werkblad en plet of rol met de hand of met je deegroller tot een dikte van 1 á 2 cm. Gebruik een ronde steker van ongeveer 5 cm om de scones uit te steken. Maak een recht naar beneden beweging, niet draaien. Steker weer recht omhoog halen. Maak van het overgebleven deeg nog een mooie plak en steek hier de laatste scones uit.

5. Leg de scones op de gereedstaande bakplaten, bestrijk ze met het weggezette eiermengsel en bak ze in 10-15 minuten gaar, of totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze op je cakerooster afkoelen en leg er een schone theedoek over zodat ze niet uitdrogen. Serveer ze opengesneden met een dikke laag aardbeien jam erover en daar bovenop een lepel clotted cream of slagroom.

6. Afgekoeld kun je ze invriezen en voor je ze serveert even in een warme oven (10 minuten)

                               "Bak Ze"!!!!!


vrijdag 30 oktober 2015

Ei- en Lactose-Vrije Chocolade Cupcakes uit de Kitchencourt Lane Bakery





Een Vegan recept:

Nodig:
500 ml water
300 gr fijne kristal suiker
135 gr appelmoes
80 ml koolzaad olie
3 theelepels vanille extract
420 gr patent bloem
50 gr blooker cacao
1 en 1/4 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)

Voor het suikerlaagje:
1 bus poedersuiker
1 uitgeperste citroen

1. Verwarm je oven tot 180C. Zet papieren cupjes klaar in je baktray voor muffins.
2. In een grote kom mengen we de eerste 5 ingrediënten en mengen goed om. In een andere kom mengen we de bloem, de cacoa, bakpoeder,zout en de baksoda. Dit mengen we voorzichtig bij het appelmoes mengsel.
3. Vul de papieren cups met een ijslepel met veer en bak ze in 18-22 minuten af, of totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
4. Laat ze 10 minuten in de tray en zet ze dan op je cake rooster om volledig af te koelen.

Voor het suikerlaagje doen we 4 theelepels citroensap bij de poedersuiker. Voeg nu eetlepel voor eetlepel water erbij totdat het een vrij lobbige substantie is. Lepel dit (of gebruik een palet mes) over de chocolade cupcakes.

                          "Bak Ze"!!!

Wat te doen met een fles-pompoen?

 
 
Open snijden
 
zaadlijsten eruit
 
schillen en in stukjes, of andersom
 
Lekker in de olie met kruiden en zout
 
In de oven 200c. 1 1/2 uur
 
Lekker met een gehaktballetje
 
Zaadjes drogen en volgend jaar planten!

dinsdag 27 oktober 2015

Oma Conny's Kokosnoot Koekjes


Heerlijke Kokosnoot Koekjes!

Nodig voor ongeveer 45 koekjes:
230 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker
210 gr licht bruine basterd suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder (oetker)
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
snufje zout
100 gr havermout
85 gr gemalen kokosnoot (Conimex)

1. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een geheel. Mix er de eieren en de vanille bij. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Mix dit langzaam bij het suikermengsel. Meng nu voorzichtig de havermout en de Kokos erbij.

2. Verdeel het deeg in 4 porties. Op een met bloem licht bestoven werkblad rollen we rollen can 15 cm. Verpak in plastic folie en zet een uur in de ijskast.

3. Verwarm je oven op 180C. Pak je koekjesplaat en haal de rollen uit de ijskast. Haal ze uit de folie en snijdt er plakjes van 1 cm van. Vorm ze weer mooi rond als ze wat misvormd zijn. Leg ze, met een koekjesmaat ruimte ertussen, op de bakplaat want ze groeien enorm! Bak ze 10-12 minuutjes of tot ze goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten op de koekjesplaat voor je ze op het rooster volledig laat afkoelen.

4. Het deeg laat zich in de rolletjes prima invriezen. Laat even op kamer temperatuur komen voor je ze snijdt.


                                        "Bak Ze"

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...