Verrukkelijk en stikvol lekkers!
Nu alvast oefenen voor de kerstdagen?
Nodig voor 2 cakevormen
115 gr zachte boter
200 gr fijne kristal suiker
2 eieren (L)
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
175-180 gr geprakte zeer rijpe bananen (2 medium)
175 gr uitgelekte mandarijntjes op sap in blikje
1 zakje conimex geraspte kokos (98 gr)
100 gr in kleine stukjes gehakte chocolade (puur)
95 gr garneer amandelen (doosje AH)
100 gr bigarreaux kersen in 1/4 gesneden, afgespoeld en droog gedept
75 gr 1/8 gesneden dadels of gedroogde perzik b.v.
1. Spray en beleg je 2 cakevormen met bakpapier, verwarm je oven voor op 180C.
2. In een grote kom mengen we de suiker en de boter en voegen 1 voor 1 de eieren toe en dan de vanille.
3. Combineer de bloem met de soda en zout. Voeg dit om en om toe samen met de geprakte banaan aan het eiermengsel toe. Roer de mandarijntjes, kokos, chocolade stukjes, 65 gr van de amandelen, de bigarreaux en de dadels of gedroogde perzik toe.
4. Giet dit stevige mengsel evenredig verdeeld in je cake vormen. Strooi de rest van de amndelen eroverheen.
5. Bak de cakes in 50-55 minuten gaar of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
6. Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen. Maak ze evt. glanzend door er wat warme abrikozenjam erover te strijken. Zet ze daarna op je cakerooster om verder af te koelen.
7. Dikke plakken snijden.
"Bak Ze"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten